1316: Porsche Carrera 6 (zilver/grijs)

    1316: Sportwagen met verlichte koplampen. Model van de Porsche Carrera 6. Aandrijving via meertrapsraderwerk. Grijze kunststof, bovendeel zilvermetaal gelakt (het onderstel is niet gelakt, is dus grijs), binneninrichting kan gelakt en niet gelakt voorkomen. Cockpit met kap van glasheldere kunststof afgedekt. Lengte 13 cm. Bijpassende reservebanden: voor 1500, achter 1503.

        Tot mijn grote vreugde heb ik eindelijk een zilverkleurige Porsche Carrera 6 (met verlichting) op de kop weten te tikken. Het betreft hier een wel zeer gaaf exemplaar dat ook nog eens zeer zeldzaam is door het niet gelakte, dus grijze onderstel en het koetswerk met afgesloten verluchtingskokers en tevens lagere achterspoiler. Er ontbrak alleen een spiegeltje aan de wagen, zelfs de achterlichten waren er nog bij, evenals de originele verpakking. Ook de 'Decals' zijn goed bewaard gebleven. Er is alleen wat slijtage aan de zijkanten (wat lak die afgeschuurd is) door het vele racen en het contact met de vangrails. Kortom, een mooie aanwinst.

    De verlichting stelt niet zoveel voor en is eigenlijk maar zichtbaar wanneer dit model op topsnelheid rondracet. Er zit één lampje in dat tegenwoordig nog altijd verkrijgbaar is omdat het ook gebruikt wordt in sommige Märklinlocomotieven, het bestelnummer is 60000. De lamphouder heeft bestelnummer 45638, let op, ook de carrosseriebodem en het lampenkapje moeten hiervoor aangepast zijn.

Terug naar "Racewagens"