Cheyenne

Cheyenne

 

Plaats: Cheyenne Indianen leefde in het Grote gebied van Vlaktes, het oosten van de Rotsachtige Bergen en ten westen van de Rivier van de Mississippi. Vandaag wonen zij in Montana en Oklahoma.

Geschiedenis: Cheyenne leefde eerst in het oostelijke gedeelte Verenigde Staten. Zij leefden in vaste dorpen en gebruikten het land voor de landbouw.

Taal: Het dialect van Cheyenne maakt deel uit van de Algonquin taalfamilie. Hun alfabet bevat slechts veertien brieven die kunnen worden gecombineerd om woorden en uitdrukkingen te vormen. Vandaag, werkt de overheid van Verenigde Staten om Cheyenne in een Engels sprekende stam om te zetten. Cheyenne probeert hopeloos om hun taal ondanks de recente pogingen van de overheid levend te houden zodat hun taal niet uitgestorven raakt

Het best Bekende Eigenschappen: Een belangrijke gewoonte van Cheyenne was het roken van de vredespijp. Er waren strikte regels die tijdens het roken van de pijp werden uitgeoefend. Een gebed werd aangeboden vr de eerste rook. De meeste mensen hadden hun eigen specifieke manier om de vredespijp te roken.

Een andere traditie van Cheyenne was hun verhaal het vertellen, die slechts door bepaalde mensen kon worden gedaan. Deze verhalen waren vaak verwant en volgden een structuur.

 

[Welkom] [Home] [Gemeenschap] [Moedige mensen] [Overlevingskunst] [Tijdstabel] [Stamoudsten] [Stammen] [Wapens] [Woningen] [Stamhoofden] [Links]

© 2006 Apacheke's Design