Hopi's

Hopi's

hopi

Hopi - Hopituh - Vreedzame Degenen

Volgens legende, migreerden de voorvaderen van de stam Hopi naar diverse plaatsen en verbleven dichtbij de Grand Canyon . . De legende beeldt ook vreedzame mensen, bereid om met anderen samen te werken af om hun leven te verbeteren..
Geclassificeerd als Pueblo Indanen zij het waarschijnlijkst gedaald van Anasazi. Hopi waren de enige Pueblo Indianen die een dialect van de uto-Aztecan taal familie sprak . deze taal noemde Shoshone..
Hopi verblijft momenteel in 11 dorpen ,dichtbij drie hoge mesas op een rotsland genaamd: de Zwarte Mesa. Het reservaat Hopi wordt gevestigd in noordoostelijk Arizona en door Het reservaat van Navajo omringd. Één dorp, Oraibi, die rond 800 jaar wordt opgericht geleden, is één van de oudste onophoudelijk in bewoonde dorpen in U.S.A..

Zij leven bestaat uit; godsdienst, aard, de maatschappij, vakmanschap, en overleving als componenten van het grote geheel.
Hopis verblijven in een woning van een stenenreeks gemaakt in modder en die met meer modder wordt gepleisterd. Het dak wordt gemaakt van polen, takken, bladeren, en gras dat met pleister wordt gevuld. De muren hebben geen vensters of deuren.

Zij beklimmen op en neer door het openen in het dak, gebruikend een ingekerft logboek. In dorpsplazas groef Hopis kivas, ondergrondse kamers die van steenmuren worden gemaakt. Zij worden gebruikt hoofdzakelijk door mannelijke leden van de stam. Een stenen-gevoerd gat in de vloer, een sipapu, vertegenwoordigde de ingang aan de holwereld van waar hun voorvaderen vermoedelijk te voorschijn kwamen.
Hopis waren hoofdzakelijk tuinbouwmensen. De mensen bewerkten en joegen terwijl de vrouwen wilde noten, bessen, en wortels verzamelden en het grootste deel van het koken deden. De mensen plantten hoofdzakelijk gewassengraan, bonen, pompoen, katoen, en tabak., blauw graan is hun favoriet Zij hadden meer dan vijftig manieren van voorbereiding die een dun brood genoemd piki omvatten. Zij plantten zaad in de zandige klei bij de basis van mesas, waar zij reproductie van het vlakke land na zeldzame stortbuien konden vangen. Zij hielden ook troepen van geacclimatiseerde kalkoenen als bron van vlees aangezien het vrije wild op mesa.. schaars was
De godsdienst die een manier van het leven voor Hopi, is wordt ceremonies geleid door het jaar, vooral om het weer te beïnvloeden. Wegens hun afhankelijkheid van regen, worden de rituelen uitgevoerd regelmatig om rijkelijke oogsten te verzekeren..
De leiding van de meeste Inheemse Amerikaanse stammen werd uitgevoerd door leiders evenals geneeskundemensen, of shamans. Voor Hopi was Shaman zowel geneeskundemens als leider van de stam..
Kachinas speelde een significante rol in het geloof van de Hopi als beschermers van regengeesten., Zij bezetten de organismen van de mensen en bleven daar tot de zomersolstice, de langste dag van het jaar. Tijdens godsdienstige festivals vereerde de mensen kachinas door uitvoerig geschilderde maskers van hout, veren, en andere materialen te dragen. Zij voerden een verscheidenheid van regendansen uit. Beroemd hiervan was de slangdans, die bij de conclusie wordt uitgevoerd.
De clans voeren een centrale rol in sociale en godsdienstige functies uit. Elke clan eist zijn speciale heilige fetishes en ceremonies. De maatschappij van Hopi is verdeeld in twaalf phratries, of clangroepen, die vele clans bevatten binnen phratry elk. De kinderen erven de clan van hun moeder..

 

[Welkom] [Home] [Gemeenschap] [Moedige mensen] [Overlevingskunst] [Tijdstabel] [Stamoudsten] [Stammen] [Wapens] [Woningen] [Stamhoofden] [Links]

© 2006 Apacheke's Design