shim shim shim shim
hoofding shim
logo
  shim
hoofding shim
 

KARDINAALTETRA

 
PASJE
Kardinaaltetra

Latijnse benaming:
Paracheirodon axelrodi

Familie:
Characidae (Karperzalmen), tetragonopterinae

Vindplaats:
Rio Negro & Orinoco

Lengte:
tot 5 centimeter

Geslachtsonderscheid

Vrij gemakkelijk te herkennen omdat de mannetjes veel slanker zijn dan de vrouwtjes. Verder zijn de vrouwtjes dikwijls bleker op de buik.

Huisvesting

Ze zijn prima in conditie te houden in kleine aquaria, maar aangezien ze zeer graag zwemmen, is een middelgroot aquarium beter. Het aquarium is bij voorkeur beplant langs de randen. Drijfplanten zorgen voor de noodzakelijke schaduwplaatsen. Kardinaaltetra's voelen zich het best boven een donkere bodem.

Sociale eigenschappen

Kardinaaltetra's zijn vanwege hun vriendelijke aard uitermate geschikt voor het gezelschapsaquarium. Kardinaaltetra's hebben behoefte aan het gezelschap van veel soortgenoten. Houd ze bij voorkeur in een school vanaf 20 stuks.

Temperatuur & watersamenstelling

24 - 28C. Het water moet zeer zacht (< 8 DH) en bij voorkeur lichtzuur (ong. 6 pH) zijn. Het water moet absoluut nitrietvrij zijn.

Voedsel

Kardinaaltetra's zijn vrij gemakkelijk wat betreft voedsel. Ze nemen genoegen met droogvoer, maar het is bevordelijk af en toe een aanvulling van wat klein levend voer te geven.

Kweek

Het is geen koud kunstje om kardinaaltetra's tot voortplanting te brengen. Daarenboven zijn de jongen zeer moeilijk in leven te houden, omdat ze zeer bevattlijk zijn voor allerlei ziekten. Voor de kweek gebruikt u een kweekbak van zo'n 40 liter die vooraf perfect ontsmet moet zijn. Het aquarium mag niet van buitenaf belicht worden, desnoods dekt u het af met een doek. Ook de kunstmatige verlichting moet gedempt zijn. Alleen als deze condities voldaan zijn en de watersamenstelling perfect is, kunnen deze vissen zich voortplanten. Maar als u wilt dat de eitjes niet opgegeten worden is het nood zakelijk een legrooster te plaatsen.

 

Adverteren via Kliks.nl
Kliks.nl
Steun Aquaristiek.Com en neem eens een kijkje op de website van onze sponsor!


BOEKENTIP:


953 BEF
BTW & levering incl.

 

 

Copyright © 2001, Koen Van Lindt


Home
| SHOP | Algemeen | Vissoorten | Plantensoorten

Advertising Management by IP Netvertising (+32 2) 679 54 00