shim shim shim shim
hoofding shim
logo
  shim
hoofding shim
 

VUURSTAARTLABEO

 
PASJE
Vuurstaartlabeo

Latijnse benaming:
Epalzeorhynchus bicolor of labeo bicolor

Familie:
Cyprinidae (karperachtigen), Garrinae

Vindplaats:
Thailand

Lengte:
ongeveer 13 centimeter

Geslachtsonderscheid

Moeilijk te herkennen. Zoals bij vele vissen heeft het wijfje van deze soort een vollere buikpartij. Verder zijn de mannetjes wat feller gekleurd.

Huisvesting

Deze vissen voelen zich goed in een groot aquarium (vanaf 150 centimeter). Ze zijn vrij schuw en hebben graag veel schuilplaatsen ter beschikking. Deze kan u aanbieden in de vorm van kienhout, planten en rotsparijen. Aangezien ze planten met rust laten zijn ze perfect te houden in dicht beplante aquaria.

Sociale eigenschappen

Deze vis zet een territorium af. De jonge exemplaren kan u nog wel in een keine groep samenhouden, maar van zodra ze wat uoder worden zijn ze vooral tegenover soortgenoten zeer onverdraagzaam. Soms terroriseren ze ook andere aquariumbewoners.

Temperatuur & watersamenstelling

24-26C. De watersamenstelling voor deze vis doet weinig ter zake. Ze geven een voorkeur aan lichtzuur tot neutraal en middelhard water.

Voedsel

Droogvoer af en toe aangevuld met wat levend voer is de beste keuze. Het is beter dat het aquarium bealgd is. De vissen grazzen de algen dan van de ruiten.

Kweek

Spijtig genoeg is er van deze vis nog maar nauwelijks vermelding gemaakt van geslaagde nakweken. Een gegeven is allesziens dat ze een goede broedzorg vertonen. Het mannetje verdedigt zijn nest en jongen fel tegen alle indringers.

 

Adverteren via Kliks.nl
Kliks.nl
Steun Aquaristiek.Com en neem eens een kijkje op de website van onze sponsor!


BOEKENTIP:


541 BEF
BTW & levering incl.

 

 

Copyright © 2001, Koen Van Lindt


Home
| SHOP | Algemeen | Vissoorten | Plantensoorten

Advertising Management by IP Netvertising (+32 2) 679 54 00