Inleiding.

De jaren tachtig, ze hadden iets heel eigen, zeker voor wie ze bewust heeft meegemaakt.
Vierkante auto's, Aerobic, The A-team, 'buurman wat doe je nou ?'
Superstars Michael Jackson & Madonna, epauletten, te veel oogschaduw en vooral veel rare kapsels...


Net zoals de mode erg typisch was kenden de jaren 80 op de FM-band talrijke radiopiraten. Na de AM-avonturen op het water met zeezenders Radio Veronica, Atlantis,Mi Amigo en Radio Caroline gingen de piraten aan land en kwamen de 'vrije zenders' als paddestoelen uit de grond.
In Frequentie modulatie bracht de zolderpiraat de muziek die de traditionele radiostations niet wilden of mochten draaien. Het aantal vrije radio's was begin jaren 80 niet meer te tellen. Praktisch in elk dorp was er een initiatief. Ze waren populair en zorgden ervoor dat het radiotoestel in de huiskamer op iedere frequentie tussen de 100 en 108 MHz bezet was.

Men zond uit in volle clandestiniteit omdat de overheid jacht maakte op deze radiostations In de periode 1985-1986 werden de niet-erkende radio's uit de lucht gehaald met inbeslagnames en boetes.
Ook in de regio Tielt (West-Vlaanderen) waren vrije radio's actief met roots in de piraterij. Radio Amerika (Meulebeke,Nu FM Gold), Radio Mandel (Oostrozebeke), LBS (Ingelmunster) Vrije Radio Tielt (Tielt) en Radio Tornado (Meulebeke).


Deze website is een herinnering aan Radio Tornado met lokatie Meulebeke. Lang niet alles is beschikbaar. Het grootste deel van de hier geschreven anekdotes of informatie komt van voormalig platenruiters bij Radio Tornado, Peter van Duin & Jan Wiegel. Waarvoor dank.


Alle verhalen, foto's of wat dan ook van en over Radio Tornado Meulebeke zijn zeer welkom op info@radiotornado.be


Veel plezier op deze website