Radio Tornado.....Het verhaal.

Oprichter Bart van der Zee werd gebeten door het Radio-virus. Zijn favoriete platen, een pickup, zender en antenne op het dak. Meer was niet nodig om een radiostation te beginnen in Meulebeke. De exacte startdatum van Radio Tornado is niet gekend, want Bart kwam in de ether vanaf het moment dat hij een uurtje vrij had.
Dit was dan voornamelijk op vrijdagavond en in het weekend. Bart draaide de nieuwste muziek vanaf de zolderkamer en praatte die ook prima aan elkaar.


Ook anderen werden nieuwsgierig en wilden een plaatje draaien via de 102.1 FM, de frequentie waarop de Tornado-zender stond afgesteld.
Het Tornado-team werd versterkt door enthousiaste medewerkers.
Een lijst van de DJ's is te vinden onder de rubriek De Disk Jockey's.

Alle platenruiters hadden hun eigen tasje vinyl bij.
De ene legde nederlandstalige schijfjes onder de naald, anderen dan Maxi-singles uit dancings.
Dit was allemaal te horen vanuit de zolderstudio van Tornado.
Elke dag kon tot ver buiten de regio afgestemd worden op Tornado vanaf 18.00u tot de verzoekjes uitgedraaid waren. Ook in het weekend werd lustig radio gemaakt van 09.00u tot 21.00u met uiteenlopende programma's. Van non-stop accordeon tot sportverslaggeving.
Radio maken kost geld. Auteursrechten, elektriciteit en andere financiele verplichtingen. Dit geld kwam binnen dankzij sponsors, reclame, lidkaarten en een Radio Tornado-bal.
Het Tornado-Bal was een evenement in de Ginstezaal te Oostrozebeke met enkele bekende artiesten. Meer info hierover is niet gekend.


Helaas is er ook een einde gekomen aan het Tornado-verhaal. Op 6 juni 1985 werd een negatief advies gegeven door de Vlaamse Raad aan enkele radiostations inzake erkenning van hun station. Radio Tornado Meulebeke stond in deze lijst.
Dit had ook veel te maken met de start van Studio Brussel vanaf de zendtoren in Egem, ook op 102.1 FM.

 

Er werden weinig tot geen acties ondernomen om dit ongedaan te maken of om op een andere frequentie verder te gaan.
......................Einde Radio Tornado.

Nogmaals, Alle info of aanvulling/correctie is welkom op info@radiotornado.be.