Hallo,
Welkom op mijn stekje op het web! Ik ben geboren in Brugge in 1965 en woon er nog steeds met mijn vrouw Janne en twee kinderen, Faye en Ralph Junior. Met een opleiding in psychologie werk ik sinds 1987 in een psychiatrisch centrum. Ik volgde ooit conservatorium, maar op gitaar ben ik auto-didact.

Ik ben de frontman van de bluesgroep Hideaway, waarmee we al op diverse podia stonden, ook internationaal. Daarnaast ben ik ook actief bij het roots & gospel koor Soulspirit. Sinds 1994 ben ik lid van het Centrum voor muziekinstrumentenbouw te Puurs. Sinds september 2011 geef ik ook les aan het CMB. (CMB) 

Mijn ‘dada’ is vooral instrumenten van de gitaar-familie. Tot op heden heb ik elektrische, akoestische en archtop gitaren gebouwd. De laatste tijd heb ik een speciale voorkeur voor akoestische instrumenten. Maar mijn interesse omvat ook de ukelele en de Weissenborn.  Dankzij het CMB stonden twee van mijn gitaren in het koninklijk muziekinstrumentenmuseum te Brussel naar aanleiding van een tijdelijke tentoonstelling. 
In 2004 naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van het CMB waren er meerdere festiviteiten. In één van de projecten was ik nauw betrokken: ‘United Fingers’. In één week tijd bouwden diverse studenten een folk -en klassieke gitaar en een luit. In hetzelfde jaar organiseerde het centrum ook zijn eerste ‘Cordefactum’. Het was een weekend waarin de gitaar centraal stond. Er was ook een expositie met werk van studenten, waaronder 4 van mijn instrumenten.
Eén van de hoogtepunten van dit weekend was een workshop met Jacques Stotzem. Hij bespeelde één van mijn gitaren, was daarbij aangenaam verrast en complementeerde mij door te zeggen dat het goede concurrentie was voor professionele bouwers.

Ieder jaar neem ik deel aan het project "buren bij kunstenaars".
Voor meer info over Cordefactum 2010, klik hier !
klik hier voor enkele van mijn you-tube filmpjes !

Ralph Bonte