Les DAPARROS         Les DAPARROS         Les DAPARROS        

Frames

Aanbod
Circo Daparro is een komediantengezelschap dat onderlegd is in een veelheid van circusdisciplines (clownerie, jonglerie, acrobatie, monocyclisme, mime, magie, balanskunst,...) Zij genoten hun opleiding aan de Circusacademie te Gent o.l.v. Roger Novaro, volgden les bij Gibudalin van het Circus van Moskou en vervolmaakten zich bij het trio Czaszar (Hongaarse topjongleurs en schleuderbrett-artiesten).

Circo Daparro leunt sterk aan bij het conceptuele van Circus Ronaldo maar brengt inhoudelijk een volledig andere show. Dit komediantengezelschap roept het aloude circus in herinnering, zoals het maar al te vaak beschreven werd in menig kinderboek...

-Twee producties- die men kan bestempelen als teatraal circus- worden gespeeld. Beide producties kunnen zowel binnen als buiten worden gespeeld en zijn geschikt voor jong en oud. Beide producties kunnen gespeeld worden op straatteaterfestivals.

*'Schampavie' brengt het verhaal van rondreizende grappenmakers die van dorp tot dorp reisden in hun wankele woonkarren, hun zeil spanden en een voorstelling brachten.... Ludiek en onderhoudend; op muziek van de stomme films en met de jongeren en ouderen actief op het podium en... in het gents.

*'De Vuile Teljore' toont Pat en Dave die hun nieuwe act als stripping jugglers willen brengen maar daarin worden tegengewerkt door Mr. Désiré, den directeur van 't spel....Gelukkig krijgen ze de hulp van Madame De Beauvoir en het lot. Benieuwd hoe dit zal aflopen. 

Geschikt voor iedereen maar uitermate geschikt voor vrouwengroeperingen als KVLV, KAV,.....

-Verder brengen zij onder de titel 'Kameroad & Schoaveling; redders van het gentsche dialect !?' een ludieke gentse les, waarin gepoogd wordt het gentse dialect nieuw leven in te blazen. Deze les kan gespeeld worden voor groepen van maximum 50 personen. Ook lagere en middelbare scholen kunnen deze productie inhuren in het kader van taalprojecten rond taalvarieteit.

-Tenslotte beheert Circo Daparro Novaro's Gentse Circusakademie.

Kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen kunnen er een opleiding volgen in de circuskunsten.

De circus school herstart in september 2013, lessen gaan door op donderdag avond van 19u tot 20u in de turnzaal van Sancta Maria, Gentbruggekouter 8, 9050 Gent. Voor meer info bellen naar 0498/241672 of mailen naar daparro@hotmail.com

Op aanvraag kan de Circusakademie tevens het decor zijn van verjaardagsfeestjes.

Meer daarover onder de rubriek 'Inhoud'.

Circo Daparro heeft zijn plaats in het circus, in variété als in middeleeuwse spektakels maar blijft de straat (zijn eerste leermeester) trouw. Straattheater, straatanimatie, animatie voor bedrijven, huwelijken, verjaardagsfeestjes,... U noemt het, zij brengen het.

Hun acts(visueel als interaktief) en meesterlijke shows krijgen een onevenaarbare meerwaarde door het interactief karakter dat ze kenmerkt en de originaliteit die ze uitstralen.

Over deze acts en shows meer in 'Inhoud'

Les DAPARROS         Les DAPARROS         Les DAPARROS