De Vulkaan-Eifel     11-2004.

 

Het is beslist een mooie streek met veel natuurlijke bezienswaardigheden. We zijn via Eupen en Monschau gereden, maar die weg is dusdanig slecht dat ik de volgende keer wel een andere route zoek. Je merkt het écht als je in Duitsland bent, erg vind ik het. Het is echt niet prettig rijden op zo´n kapotte betonbaan. Allé, ´t is maar dat je het weet want het is een ellendig lang stuk, zo´n 10km toch wel.

 

De vulkaan-eifel is in de herfst echt mooi, maar de zon moet wel schijnen willen de mooie kleuren tot hun recht komen, anders is het er net zo grauw als hier.

We hebben overnacht in Bad Neuenahr-Ahrweiler (D), Am Garten Schwimmbad E7°08'44,26"; N50°32'29,07". Is een rustige parking vlakbij het zwembad (met restaurant dat toen al dicht was, jammer ) en van daaruit kan je wandelen naar het autovrije gedeelte van het kuurstadje.

 

 

Maar voor we daar terechtkwamen zijn we eerst gestopt aan de  Radioteleskop Effelsberg, Bad Münstereifel (D) - E6°52'32,75";N50°31'03,85". Echt de moeite. Met een diameter van 100 meter is het de grootste draaibare paraboolantenne ter wereld.

http://www.mpifr-bonn.mpg.de/public/

 

 

Tijdens de rondrit hebben we ook enkele stukken van de verschillende Vulkaanroutes gevolgd. Eén daarvan bracht ons op de Herchenberg, vlakbij Lützingen (D) - (+/-) E7°15'40";N50°28'15".

 

 

Het met kogels doorzeefde bord vertelt je alvast iets over de oorsprong en omgeving. Jammer genoeg was het tijdens ons bezoek vrij mistig, maar het aangename gesprek dat ik er had met een lokale bewoner leerde me dat het uitzicht er soms echt magnifiek is. De weg naar de top is een verharde aardeweg, maar aangezien ik die met mijn MH moeiteloos heb afgereden - en aan de andere kant weer naar beneden - mag dit niet echt een probleem zijn. Niet echt stijl trouwens, dus dat valt wel mee.

 

Van daaruit zijn we verder gereden naar het kratermeer bij Maria Laach (E7°15'17,75";N50°24'12,23"). Hier konden we een mooie wandeling rond het meer maken, ca 13km, maar op dat moment wilden mijn benen niet echt mee en is het enkel bij een bezoek gebleven aan de toch wel mooie kloosterkerk en omgeving.

 

 

Als afsluiter hebben we dan nog een stop gemaakt aan de Nürburgring en overnacht op een parking vlakbij het rondpunt dat toegang geeft tot de Nordschleife, Meuspath (D). (E6°57'57";N50°20'49,50").

Jammer genoeg is daar in dit seizoen niet veel meer te zien, enkel nog bepaalde weekends kan je er als bezoeker binnen.

 

We zijn dan in de buurt gaan wandelen en hebben de Hohe Acht opgezocht, de hoogste berg uit de Eifel met 747 meter. Boven op de berg staat een ca 100 jaar oude uitkijktoren,met helder weer zeker de moeite.

 

 

Ondanks de druilregen en mistige lucht hebben wij er toch ook van genoten, het was er zoooo stil en rustig. Geen mens te zien en dat vind ik soms zalig . De parking vindt je op E7°00'23";N50°23'29".

 

Van daaruit ging het dan weer terug naar huis.

Ondanks het minder goede weer toch dik geslaagd.