allrisk autoverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg ervoor dat u ten alle tijden goed verzekerd bent.

All risk autoverzekering


Een andere benaming voor de bekende all risk autoverzekering is de WA Volledig Casco verzekering. Bij Een all risk autoverzekering wordt ook de schade betaald die door uw eigen schuld aan uw voertuig is ontstaan. Wanneer u zelf of een andere bestuurder van uw auto schade toebrengt aan de auto van de tegenpartij wordt dezegedekt met het wettelijk verplicht WA deel van uw verzekering. Met een all risk autoverzekering wordt dus voorkomen dat u zelf niet voor de kosten moet opdraaien voor de schade die aan uw eigen auto is ontstaan.

All risk versus WA dekking


Wanneer u de all risk dekking met een WA dekking gaat vergelijken zult u vaststellen dat de WA verzekering enkel en alleen de schade dekt die bij de tegenpartij is ontstaan. Deze verzekering is verplicht en moet door iedereen die in het bezit van een auto is worden afgesloten. Met een WA verzekering, ook wel wettelijk aansprakelijkheid autoverzekering genoemd voorkomt u dus dat u niet voor de kosten moet opdraaien die u aan derden hebt toegevoegd. Soms onstaat er enorme schade aan de voertuigen maar ook helaas in enkele gevallen ook blijvend letsel waarvoor u dus niet u hele leven lang hoeft te betalen.All risk verzekering of niet?


Het ligt voor de hand dat u voor een all risk autoverzekering meer premie zult moeten betalen dan voor een WA autoverzekering. Bij het afsluiten van een all risk verzekering moet u naast de leeftijd van uw auto, de waarde en het aantal schadevrijen jaren dat u heeft opgebouwd bekijken. Ook kunt u natuurlijk overwegen of u in het geval van een schade zelf hiervoor financieel zou kunnen opdraaien. In de meeste gevallen is dat natuurlijk nooit het geval en kunt u beter voor de All risk verzekering gaan.

Dekking van een all risk autoverzekering


De schade die aan de eigen auto is ontstaan wordt zelfs al u die zelf heeft toegebracht door de all risk autoverzekering gedekt. Of dit nu schade is die onstaan is door een aanrijding of andere oorzaken heeft zoals diefstal, brand of stormschade. Alles is gewoon gedekt.

Premie berekenen

U kunt hier de premie berekenen en vergelijken met die van andere verzekeringsmaatschappijen. U hoeft enkel en alleen maar een paar gegevens, zoals uw kenteken in te voeren waarna u na een aantal seconden kunt beginnen de goedkoopste aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op deze pagina kunt u al uw gegevens opvragen met betrekking tot uw kenteken.