Fun in Vietnam : op zoek naar een levende kip...Dit is het officieel reisverslag van een groep Vlamingen op zoek naar een nog levende kip in Vitnam.


Mail van 7 februari 04 : het is daar kouder dan hier!
UPDATE : foto's toegevoegd!

niettegenstaande de regen en de koude toch weer een heel mooie dag gehad met oa een boottocht naar grotten op een eiland hier in de Ha Long baai; we zijn gelogeerd in een zeer luxueus hotel en zullen vannavond eens niet langs de straat gaan eten zoals we reeds zoveel gedaan hebben op deze reis, neen, nu we onze valiezen met nette kledij achtergelaten hebben in Hanoi gaan we in het chiqu restaurant van dit hotel als kluizenaars seafood gaan eten !
dikke kus aan al de kindjes van de verkleumde families die nu allen genieten van een heet bad

Update : een gezellige avond - lekker eten en weer veel plezier; intussen plannen aan het maken voor 2005 - in Thailand !
Patrick

Foto's : 7 februari 04

Sfeerbeelden Vietnam :

Mail 6 februari 04 : op thee bij Ho

hello allemaal,

we hebben Hanoi stad overleeft, en dit is niet overdreven: onmogelijk verkeer (overal fietsen, bromfietsen, veel bussen, vrachtwagens en weinig auto's ivm HCCity. Stinkende stad met al die uitlaatgassen. Maar meer dan de moeite gezien de mooie pagodes, tempels, grote vijvers verspreid over de stad en veel mooie koloniale huizen. DE belevenis van gisteren was het bezoek aan het mausoleum van "uncle Ho": het startte met een ongelooflijk strenge veiligheidscontrole: geen camera's, fototoestellen, gsm's, niets mag binnen - en dan komen wij daar aan met een rolstoel: mag niet binnen (stel je voor het ganse buizenstel zit misschien vol explosieven !!), maar anderzijds hebben ze veel respect voor een gehandicapte persoon; dus druk overleg en finaal een besluit: ze hebben ergens nog een oude rolstoel staan (blijkbaar was het heel lang geleden dat nog iemand op rolstoel deze toeristische trekpleister had bezocht) en onder begeleiding van een beambte mag Brigitte binnen; we mogen de lange wachtende rij verlaten en onze groep krijgt plots een voorkeurbehandeling: we komen aan de ingang van het mausoleum en we zien zo'n 6 soldaten in vol ornaat naar de trap toekomen waar wij intussen zijn aangekomen - ons eerste gedacht was natuurlijk dat we door zo'n erehaag zouden moeten naar boven gaan, maar we zijn mis - de soldaten komen recht op Brigitte af en zij wordt in haar stoel door gans het gebouw gedragen; heel spijtig dat we deze belevenis niet hebben kunnen filmen ; ja we hebben nonkel Ho gezien: hij ligt er nog steeds opgebaard

we hebben het getroffen met het godsdienstige aspect van ons bezoek aan Hanoi: de 15de dag van de eerste maan (en maand) van het nieuwe jaar komen alle boedhisten in grote getale naar de tempel: echte afgoderij waarbij namaakgeld, vruchten, wierookstokjes, enzomeer geoffered wordt: we hebben heel veel plaatselijke tafereeltjes kunnen filmen en fotograferen.

vandaag de natste en koudste dag zover, en dan beslissen deze domme Belgen om de bergen te bezoeken; natuurlijk geen kat boven op de berg - we hebben een lange trap afgedaald om - wat ze hier - een waterval noemen te bezoeken; terug bij de auto was iedereen doornat en verkleumd van de kou; gelukkig was er daar weer een Vietnamees die hier 'business' rook en werden we uitgenodigd in zijn restaurant (dat alleen maar open is tijdens de zomer wanneer op het deze plaats heel gezellig moet zijn): geen verwarming en open deuren - kan je voorstellen hoe we daar zaten te bibberen; in een, twee, drie kwam iemand terug met vlees en groeten en in geen tijd werd een lekkere maaltijd voorbereid; intussen zaten we naast een koolvuurtje en probeerde iedereen op zijn/haar manier zich te verwarmen

op de terugweg naar Hanoi verlaten we zomaar de hoofdweg en rijden naar een klein dorpje: fantastische uurtje beleefd tussen de plaatselijke bevolking - na enige tijd werden we gevolgd door kinderen, moeders en grootmoeders die zich afvroegen wat die rare bende hier kwam doen: misschien inspecteren of de kippen wel afgeslacht waren want na enige tijd begrepen Paul en ik hun gebarentaal: kippen keel overgesneden en in grote put... enige tijd later zagen we een tractor voorbijkomen (de chauffeur in een beschermend pak) met ongebluste kalk en andere ontsmettingsmiddelen: de foto's zullen zeer kleurrijk zijn - echt de plaatselijke bevolking

en nu maar hopen dat het morgen wat beter weer is anders kunnen we het vergeten om nog ooit op te treden als reisleiders !!

dikke kussen van ons allen

patrick

PS van Jacky:
Vossekind, ik was heel blij met je mailtje. Tot binnenkort. Ik ben zowat sprakeloos over alles wat we hier meemaken. Zoentjes aan Chris en de kindjes.
Jackie.

Mail 5 februari 04

Hallo Allemaal,
we zijn aangekomen in Hanoi, een onmogelijke stad, waarschijnlijk wel heel interessant, dat zien we vandaag, gisteren hebben we een heel lange wandeling gemaakt door de stad, maar hat was reeds te donker om veel te kunnen zien, lawaai en verkeer, jullie kunnen het zich niet voorstellen. De tantes en ooms vallen enorm goed mee, we maken heel veel plezier, Johan wees gerust, uw papa maakt het goed, gisteren was de eerste dag dat hij wat kloeg over vermoeidheid, en een beetje ontstelde maag, maar daar hebben nog meer mensen last van gehad, maar nooit iets ergs hoor. Ook je papa was niet ziek hoor, want hij heeft de lange avondwandeling van zo'n 10 kilometer heel goed meegemaakt. S'avonds is het hier een gezellige bedoening, voor het downloaden van de honderden foto's komen we altijd samen op een kamer, en wordt er wat nagekaart over de dag bij een wisky. Ik zal nog een bende alcoholiekers meebrenen naar huis vrees ik. Tante Brigitte doet dat uitstekend, ze geniet tenvolle van de reis, alhoewel het hier nu toch wel koud is, 11 C moet het voor haar in die rolstoel niet altijd even gezellig zijn.
Papa zijn vinger geneest naar zijn normen redelijk goed, hij heeft wel 5 hechtingen, en neemt voor het ogenblik antibiotica (enkel preventief). Dat heb je natuurlijk als een een apotheker meeneemt op reis. En Jansen, de andere dan bekijkt de genezing iedere dag goedkeurend.
Vandaag trekken we weer de stad door, nog steeds op zoek naar een grieperig kieken, tot nu toe hebben we er nog geen gevonden.
We verlangen enorm naar de kindjes, naar jullie ook allemaal natuurlijk, maar die kleintjes kunnen we echt niet alng missen, Is Syltje nu genezen?? Oona nog steeds aan de grote voorbereidingen, van het feest ? Toch wel straf dat ze zelfs tegen jullie niets wl verklappen. Is Tristan nu een beetje beter uitgerust? Mooie foto van Onze Lucas, hoe doen de andere kindjes het allemaal? Isa, voel je het babytje al bewegen? Johan, morgen komt de zaak van patrick voor laat je ons iets weten?? Wat heb je besloten ivm de Volvo, ik vind dit heel erg hoor, je weet dat je steeds een van onze auto's mag gebruiken.
We kijken uit om oa de nieuwe man te zien, hopelijk hoort een tatoe of een piercing daar niet bij?? dikke zoen en knuffel van ons allemaal
Magda

Foto's : 2 februari 04


Mail 3 februari 04 Magda aan haar kinderen

blij om te horen dat alles daar goed gaat, hier ook alles goed. Vandaag weer heel veel bezocht en gezien, Hue moet een ongelooflijke stad geweest zijn, nu nog staat het keizerlijk paleis overeind, een paar heel mooie pagodes, en mausolea, morgen vliegen we door naar Hanoi, hoe verder we naar het noorden reizen hoe armer het wordt, het gezelschap valt echt reuze mee, en papa heeft in Paul Devos een ongelooflijke gesprekspartner gevonden, de rest noemen hen Jansen en Jansen. We missen jullie allemaal toch heel erg, en zijn steeds blij met een beetje nieuws van thuis, naar het schijnt is er heel strenge conrole voor allen die uit Vietnam terug komen vanwege de kippenpest, we zien wel hoe het verloopt. Heel dikke knuffel en kussen van ons beidjes zoen, Magda.

Mail 2 februari 04

een lange dag vandaag, veel gezien en goed aangekomen in Hue; nog steeds prachtig weer !
welogeren telkens in 4-steeren hotels, een ongelooflijke luxe tussen de arme bevolking - geeft wel een wrange nasmaak
ik heb den dommerik uitgehangen vandaag en met veel enthusiasme uitgelegd hoe een ijsmachine werkt - gevolg mijn hand in een ventilator gestoken en een diepe snee in mijn middenvinger - geen erg want met een doctor, 1 apotheker en 2 verpleegsters kregen deze eindelijk eens de kans om een ziekenhuis van binnen te zien; enkele draadjes en we konden weer verder
Magda heeft vandaag de bergen overwonnen tussen Da Nang en Hue
We eten iedere dag beter en voor minder geld: vandaag voor 400.000 Dong, ofte 800 Bef voor 9 personen, ettelijke biertjes inbegrepen
Patrick

Foto's : 2 februari 04Mail 30 januari 04


een beetje nieuws van hier: weer een heel plezante dag vandaag vol met verrassingen; deze morgen een wandeling gemaakt naar het plaatselijke haventje en toen we plots iemand in een roeibootje zagen zwaaien dacht ik waarom de man niet een dollar geven en vragen om een rondvaartje te maken in de haven: die persoon pas blijkbaar opgezet met het voorstel en voor 2 dollar, stel je voor, hebben we in 2 groepen van 4 en 5 personen telkens voor een halfuur het haventje rondgevaren tussen de vissersboten, kleine sloepen, paalwoningen, enz. nadien een heerlijke zwempartij in de zee bij een luchttemp van zo'n 30C en een watertemperatuur van wellicht 25C of meer; een lekker groenten/noodles soepje met (vogelpest) kip, nog een wandeling door het stadje en dan een dinner met krab en springrolls en paling en mixed vegetables voor nog geen 120 BEF per persoon inclusief enkele biertjes die nog het duurst van al waren

Foto's 30 januari 04


Een paar uur later : HELP


we hebben je hulp nodig: we hebben Pater Hermanus ontmoet, hij brengt hier het licht en verkondigt de waarheid aan alle Vietnamezen, we kunnen hem niet meer stoppen, ken je een middel om je vader terug met beide voeten op de grond te brengen?
we hopen dat de dag raad zal brengen, want het brouwsel van pillendraaiers Karel en jarige Brigitte, op voorschrift van doctor medicus (zo noemt hij zich toch) Paulus Devos blijkt niet te helpen ... please help

Foto's : help...


Mail 29 januari 04

dag johan, als je chis nog eens aan de lijn hebt, wens haar dan een dikke proficiat met haar verjaardag. We hadden haar willen uitnodigen op een dinertje van plusminus vier miljoen, maar met een baby was het niet zo aangewezen om naar hier te vliegen. We hebben wel op haar gezondheid geklonken. Het is hier het jaar van de aap.Dat is een jaar van zottigheid en geluk, zeggen ze hier.Dus dat belooft! Verder alles goed met jullie en onze kindjes? zoenen aan iedereen! Jackie en paul.

hallo Isa & Johan
verder nieuws ivm de auto? laat je nog iets weten deze avond?
dikke kus aan de kindjes
p

nu Herman aan het woord:

mijn secretaris heb ik gevraagd om veel groeten over te maken uit Vietnam; we zijn rood als kreeften, zijnde een contrast met de sneeuw-contrasten in Belgie. Euh, euh, met mijn wiskey heb ik geen ideen meer, zalige sfeer, fantastische companie (met uitzondering van de quirulante Paul). Ik hoop dat er geen problemen zij n op het kantoor: jullie kunnen mij blijkbaar missen; veel groetjes en kussen van Catherine natuurlijk ook;
ondertekend en goedgekeurd na lectuur volharden, ondertekend,
(omgeving dicteert: Upper) Chief,
Vandriessche Herman, advocaat (sic)
de secretaris ad hoc
patrick

PS. Beste Isa en Johan,
mijn allerbeste groeten en - op mijn kousevoeten - durf ik te vragen hoe het met mijn zaak staat; ik zwijg hierbij over Pegasus - getekend dr med Paul Devos
PS2. Johan, ge hebt daar nogal een client aanvaard!!!!! hij heeft zijn stukken nog niet overgemaakt en hij vraagt al hoever het staat, hoe durft hij??? papa Vandriessche
PS3. Wij genieten zo van de sfeer en het land dat het er niet meer van komt om lange epistels te schrijven; vele groetjes van Brigitte en Karel
PS4. en zo ziet ge maar hoe we hier aan het zottebollen zijn; de compromiterende foto's volgen; intussen genieten we met volle teugen van deze vakantie; alles goed aldaar met de kleintjes? laat in het weekend nog iets weten aub
daag
magda & patrick

Foto's van 29 januari '04Mimi & Wim

Files Kroontje


Reisprogramma


Maandag 26 januari
vertrek om 19u45 uit Brussel naar Frankfurt
vertrek om 20:50 uit Frankfurt naar Bangkok/HCCity

Dinsdag 27 januari
- Aankomst rond 15u plaatselijke tijd (+6u tov Belgi) in Bangkok
- Vertrek om 16u naar HCCity
- Aankomst in HCCity om 17u35

Woensdag 28 januari
- s morgens transfer naar luchthaven en vlucht naar Nha Trang

Donderdag 29 januari
- Aankomst Patrick in de late namiddag

Zaterday 31 januari
- s morgens vlucht naar Da Nang

Zondag 1 februari
- s morgens per mini-bus naar Hoi An
- overnachting in Hoi An

Maandag 2 februari
- in de namiddag per minibus naar Hue

Woensdag 4 februari
- in de namiddag terug naar Da Nang en vlucht naar Hanoi

Donderdag 5 februari
- bezoek Hanoi

Vrijdag 6 februari
- dag uitstap per minibus naar Tan Dao

Zaterdag 7 februari
- per minibus naar Haiphong en Ha Long
- overnachting in Ha Long

Zondag 8 februari
- bezoek Cat Ba eiland
- s avonds terug naar Hanoi

Maandag 9 februari
- s morgens bezoek Hanoi
- s namiddags vlucht naar HCCity

Dinsdag 10 februari
- bezoek Cu Chi tunnels
- s avonds om 20u30 terugreis via Bangkok naar Frankfurt

Woensdag 11 februari
- 6u aankomst Frankfurt
- 7u vlucht naar Brussel
- aankomst Brussel om 7u50 met LH4570


(noot van de redactie : dit is een eerste website, in de rapte in notepad in elkaar gestoken. Als ik tijd vind (kans zeer klein) maak ik er iets deftigers van. Ik beloof wel elke dag de site up te daten. Mochten jullie berichten willen zenden naar de reizigers, kan dat via een mailtje naar mij (Johan.Vandriessche@pandora.be) -ik zet het dan online- of rechtstreeks naar patrick Sorgeloos (Patrick.sorgeloos@ugent.be).