1981 - 2017

Onder impuls van minister van Cultuur en Media Sven Gatz heeft de Vlaamse Overheid in december 2016 een nieuw plan uitgewerkt waarin de uitzendvoorwaarden voor radiostations werden vastgelegd.


De minister van Media, Sven Gatz, maakte van de gelegenheid gebruik om het FM-landschap te herschikken, in afwachting van de definitieve overschakeling naar het digitale platform DAB+, voorzien voor 2022.


Het aantal regionale radio’s in Vlaanderen wordt zo teruggedrongen van 300 tot 124. Bedoeling was om vrije radio’s een groter uitzendgebied te geven, om ze levens- vatbaarder te houden.

Het nieuwe frequentieplan 2017 is een gemiste kans voor Vlaanderen en komt de leefbaarheid van lokale radio's, zoals AvoFm, zeker niet ten goede.

Dit nieuwe frequentieplan, de daaraan gekoppelde extra investeringen, de verstoorde reklamemarkt en het ongunstige radioklimaat waarin AvoFm en tal van andere lokale radio's momenteel in verkeren, heeft ons doen beslissen om er na 36 jaar mee op te houden de fakkel door te geven..

AvoFm wenst al zijn luisteraars, medewerkers, adverteerders, facebook vrienden, en die 10-tallen andere mensen te bedanken voor de afgelopen 36 jaar.

We zullen jullie missen.