David Spildooren.

Ballonvaart Gent

Wil je ook graag eens ballonvaart boven Gent of regio ballonvaren in Oost-Vlaanderen? Dan zit je bij C-Air Ballonvaart aan het juiste adres.

Gent is één van de meest gekozen steden voor daguitstappen in België. Zowel voor Buitenlandse toeristen als voor toeristen in eigen land kan je voor veel activiteiten in de stad Gent terecht. De toeristische trekpleisters zijn het Gravensteen en het Belfort. Maar ook voor een picknick aan de graslei of korenlei is altijd een leuk idee. Een ochtend ballonvaart of avond ballonvaart in Gent, kan de perfecte aanvulling zijn van je daguitstap. Maar ook passagiers uit de buurt van Oost-Vlaanderen zijn uiteraard meer dan welkom voor deze prachtige belevenis.

Werking van een ballonvaart boven Gent?

Een ballonvaart Gent duurt ongeveer één uur, gevolgd door een drankje. Het hele gebeuren duurt een drietal uur. Voor het vertrek is er steeds een grondige briefing. Ondertussen maakt onze crew de luchtballon klaar om op te stijgen. Na de ballonvaart Gent wordt er nog een drink gegeven en sluiten wij graag af met een prachtige herinnering namelijk een balloncertificaat.

Wanneer kan een ballonvlucht niet doorgaan?

Een ballonvlucht kan niet doorgaan wanneer er teveel wind is. De luchtballon wordt dan onbestuurbaar. Ook bij onweer, regen of bij te lage bewolking is het onveilig om te ballonvaren. Bij lichte regenval is dit wel nog mogelijk, maar wij willen onze passagiers enkel kwaliteitsvolle ballonvaarten aanbieden. Wij nemen nooit risico’s als het gaat over veiligheid. Dit is voor ons bedrijf onze belangrijkste prioriteit.

Is een luchtballon stuurbaar?

Een warme luchtballon is niet stuurbaar. Wij varen met de windrichting mee en weten dus niet op voorhand waar we exact zullen landen. Onze piloot kan om die reden pas de dag zelf bepalen waar we exact zullen opstijgen. De windrichting en de winsnelheid van die dag bepaalt waar we zullen afspreken om te ballonvaren. Ook moeten onze piloten er rekening mee houden dat je in sommige gebieden niet mag varen of landen. De dag van de ballonvaart bellen wij onze passagiers op om de weersomstandigheden te overlopen, alsook om de exacte opstijgplaats te bepalen. Uiteraard zal dit wel steeds doorgaan in de regio van Gent.

Wat gebeurt er als het ballonvaren niet kan doorgaan?

Indien het ballonvaren niet kan doorgaan door slechte weersomstandigheden, dan plannen wij samen met onze passagiers een nieuwe datum in. Doordat wij meerdere luchtballonnen ter beschikking hebben, kan C-Air ballonvaarten snel schakelen. Onze wachttijd is hierdoor zeer beperkt.

Ballonvaart Antwerpen

Naast Gent bieden wij ook ballonvaarten aan in Antwerpen. Een ballonvaart boven Antwerpen is een unieke ervaring die je sowieso zal bijblijven.

Ballonvaart Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is al jaren één van de meest geliefde locaties voor ballonvaarders, en terecht! Elk jaar stijgen er tientallen ballonnen op tijdens de Vredesfeesten, ondertussen één van de belangrijkste ballonhappenings ter wereld!

Deze specialist in ballonvaart Sint-Niklaas staat immers bekend om zijn flexibiliteit en aanpak op maat. Logisch dus dat dit bedrijf de voorbije jaren is uitgegroeid tot één van de referenties in de sector.

Nog wat extra informatie

Tijdens een ballonvlucht kan je geen hoogtevrees hebben, vermits je geen contact hebt met de grond. De temperatuur in de luchtballon is hetzelfde als aan de grond. Verder raden wij aan om een lange broek en dichte schoenen aan te doen tijdens een ballonvlucht. Teenslippers zijn alvast niet aan te raden. Ons ballonseizoen begint vanaf april en eindigt in oktober. In die periode kunnen wij enkel ballonvaarten aanbieden tijdens de ochtend of avond. Overdag is er in die periode teveel thermiek, wat de ballonvlucht onbestuurbaar maakt. In de winterperiode van november tot en met maart, kan je ook meevaren met een luchtballon. Dan is een ballonvlucht overdag wel mogelijk, maar de weersomstandigheden zijn dan vaker minder optimaal. Toch zijn er ook tijdens de winter prachtige dagen om te varen.