MuseumBeschermd monument en Toeristische bezienswaardigheid


In 1979 werd het fort aangekocht door het Gemeentebestuur van Puurs en opengesteld voor het publiek. In 1995 werd het fort erkend als beschermd monument.
Sinds 1989 heeft de vzw FORT LIEZELE als monument en toeristische attractie uitgebouwd.
De kring is actief op diverse domeinen:

Inrichting als museum:

1. Herinrichting van diverse lokalen van het fort;
2. Twee kleine museumzalen die de geschiedenis van het fort situeert in die van de vesting Antwerpen;
3. Artilleriezaal, met diverse museumstukken;
4. Een audiovisuele montage.


Foto Museum

Vernieuwde inrichting:

Vanaf eind juni 2018 heeft het fort een nieuw gerestyled fortcafé met bijhorend terras dat uitzicht bied op het nieuwe landsschapspark. Een pop-up dak terras bied vanaf de lente tot november een beter zicht op de omgeving van het fort en het park. Tevens kan U vanaf dit jaar terecht in onze nieuwe multimediazaal en tijdelijke tentoonstellingsruimte.

 

STEUN ONS!

Om het fort en zijn werking in stand te houden, is elke vorm van steun meer dan welkom. Wie ons graag een ruggensteuntje geeft en er zelf nog fiscaal voordeel uit puurt, kan een bijdrage leveren via onze Herita-projectrekening.

Schrijf uw gift van 40€ of meer over op rekening BE40 7460 2331 0663 op naam van de vzw Memorial Museum Fort Liezele. Als dank voor uw steun aan onze vzw en onze museale werking bezorgt Herita u dan automatisch uw fiscaal attest.

ONS PROJECT

Heel wat kamers van het fort zijn ingericht als museumzalen. Ze kunnen bezocht worden onder leiding van een gids, of in beperkte mate ook alleen, met behulp van een audiogids. Om de museale functie aan te passen aan het verwachtingspatroon van een hedendaags publiek, zal het fort in de toekomst aanzienlijk moeten investeren in museuminfrastructuurDigitalisering is één ding, elektronische scansystemen en toegangsbeheer een tweede. Na de voltooiing moeten bezoekers de mogelijkheid hebben om het gehele fort autonoom te bezoeken.

PRAKTISCH:

Naam: VZW Memorial Museum Fort Liezele . Adres: Fortbaan 2, 2870 Puurs
RekeningnummerBE40 7460 2331 0663
Vermelding:
'gift Fort Liezele'

 

Faciliteiten:

 

Voor of na uw bezoek aan het museum kan U altijd terecht in ons fortcafé 'de Batterie' of ons terras met een oppervlakte van circa 210 m². Verder hebben wij tijdelijk een dakterras bovenop het fort waar U kan genieten van het zicht op het 'Landschapspark Fort Liezele'.

Momenteel kunnen wij tijdens de week nog geen vaste openingsuren garanderen. Voor meer informatie hierover, volg dagelijks onze facebook pagina.

- Gratis parking aan de ingang.
- Verkoop van brochures, postkaarten, aandenkens.
- Het fort is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen.
- Mogelijkheid een pic-nic ter plaatse te gebruiken.
- Rrestaurant in de onmiddellijke nabijheid
- Catering tijdens rondleidingen

Top


 

Bekijk het filmpje om te kijken wat u kan bezichtigen.

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 
TripAdvisorBezoek ons ook hierHet boek "Klein-Brabant in Oorlog"
is terug beschikbaar!