Restauratie

  

Ruim miljoen euro steun voor restauratie fort van Liezele in Puurs

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor Onroerend Erfgoed, heeft een premie van ruim een miljoen euro toegekend aan het gemeentebestuur van Puurs om het fort van Liezele te restaureren.

 

De premie zal worden gebruikt om de rechterhelft van het dak een waterdichting en een groendaksysteem te geven, de schouwen en verluchtingskanalen te renoveren en de gevel en de binnenkoer te herstellen. De linkerhelft van het dak werd enkele jaren geleden al aangepakt.

 

Het fort van Liezele in Puurs is sinds 1995 beschermd omwille van de historische waarde van het fort. Het fort is het best bewaarde en meest complete van de tweede verdedigingsgordel rond Antwerpen, de ‘Hoofdweerstandstelling’.

 

Foto restauratie linker dak gedeelte

geschutskoepel 150mm

Op vrijdagavond 28/9/2012 is de gerestaureerde geschutskoepel en aanpalende munitiegalerij officieel geopend als artilleriemuseum. Een project waar al zo'n 20 jaar aan gewerkt is, maar dankzij het gerestaureerde linker dak in een stroomversnelling was geraakt.

Als bezoeker zal je hier verschillende schaalmodellen vinden die de evolutie van de artillerie tonen, naast deze modellen zijn ook enkele originele stukken terug te vinden.

Tijdens het officiële gedeelte viel eveneens de Gemeente Puurs de eer te beurt om de twee jaarlijkse symbolische Simon Stevin prijs te ontvangen. Deze wordt uitgereikt aan personen, instellingen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt met het in stand houden of herstellen van vestingwerken.

 

Klik op onderstaande balk om de fotolijst te openen.

 

Foto's Restauratie Geschutskoepel 150mm

Restauratie Geschutskoepel 150mm Restauratie Geschutskoepel 150mm Restauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mmRestauratie Geschutskoepel 150mm 
TripAdvisorBezoek ons ook hier

Het boek "Klein-Brabant in Oorlog"
is terug beschikbaar!