Badmintonclub Zwevezele vzw

Start pagina

Nieuws en weetjes...

COVID-19 richtlijnen

Lidmaatschapsformulier

Competitie reglement

24h/24h verzekerd door Sporta

Facebook....

Terugbetaling ziekenfonds

CPR - AED

Wingene Fairtrade Gemeente

Stuur een mail naar de webmaster!

LAATST BIJGEWERKT :
03/06/20

 

Welkom op de site van BC-Zwevezele vzw !

Badminton, een echte indoorsport

 
Bijna iedereen heeft al wel een keertje badminton gespeeld, al was het maar in de tuin of op het strand. Het mag worden beklemtoond dat een pluimpje heen en weer slaan op het gazon of het strand best aangenaam kan zijn, maar het heeft verder in feite weinig of niets met het échte badmintonnen te maken.De basistechniek is relatief gemakkelijk aan te leren.Ervaring heeft ons geleerd dat vrijwel iedereen die redelijk gezond is, tussen 12 en 99 jaar een partijtje badminton kan spelen.
 
Badmintonnen heeft een aantal troeven die het voor iedereen een zeer interessante sport maakt : een geringe kwetsurenrisico, lage investeringskosten, speelbaar op elk niveau (recreatie of competitiegericht),… zelfs de meest amateuristische recreatiespeler zal, eens een minimum aan basistechniek onder de knie, een “echte” wedstrijd kunnen spelen. Bovendien is badminton een fysiek zware sport. Het is de snelste racketsport ter wereld. Wie goed wil badmintonnen moet kracht, bliksemsnelle reflexen, snelheid, uithoudingsvermogen en een goede hand-oog-coördinatie bezitten. Dat de shuttle topsnelheden haalt van ruim 300 km per uur (!) is hier natuurlijk niet vreemd aan. Je bepaalt natuurlijk zelf hoever je daarin gaat ! Plezier, ontspanning, inzet en vriendschap is voor ons belangrijk.
 
Diegene die het wel zien zitten om eens een pluimpje te slaan, maar nog twijfelen voor ze lid worden, kunnen gerust eens komen kijken. Wat heeft de Zwevezeelse badmintonclub u te bieden ? Een toffe en sportieve sfeer, speelmogelijkheid voor iedereen. Wij nodigen u graag uit om te komen proeven van de unieke sfeer die iedere keer weer op en rond het veld heerst. Voor je kan starten moet je wel eerst inschrijven.
 
Wij hebben in onze club geen jeugdwerking. Wij aanvaarden dan ook slechts spelers vanaf de leeftijd van 12 jaar. Bij jonge spelers (12/13/14 jaar) is het ook aan te raden om een volwassen persoon bij zich te hebben!


Tot op het veld !
Copyright © 2007 BC-Zwevezele vzw All rights Reserved.