banner

Veel gestelde vragen

Welk formaat hebben de planten ?

De boomkweker belooft ons haagplanten met een formaat 80 tot 120 cm. De ervaring van vorige jaren leert ons dat ze meestal nog wat groter zijn en dat dit van soort tot soort verschilt. De taxusplantjes zijn 40 tot 60 cm hoog.
De aangeboden bomen hebben een stamomtrek van 8 à 10 cm op 1 m hoogte. De hoogte kan volgens de soort variëren van 2,5 tot 4 m. Er wordt een steunpaal van 2.5 m meegeleverd.
De aangeboden fruitbomen zijn halfstam.

Is men verplicht de pakketten te bestellen in de aangeboden samenstelling ? Kan men zelf bepaalde planten kiezen ?

Enkel de aangeboden pakketten kunnen besteld worden. Onze actie heeft een educatief en natuurbeschermend doel. We willen geen plantenhandel zijn en zeker geen concurrent van de tuincentra. Daarom kunnen enkel maar de aangeboden pakketten verkregen worden.

Ik woon niet in één der meewerkende gemeenten. Kan ik toch pakketten bestellen ?

Wij voeren de actie met de steun van de gemeenten in onze regio. Daarom staat deze enkel open voor inwoners van deze gemeenten. Maar misschien is er een gelijkaardige actie in uw regio. Kijk dat even na op de website van Natuurpunt.

Worden de beukhaag aangeboden in de rode of de groene variant ?

Overeenstemmend met de doelstelling van de actie (streekeigen groen) leveren we steeds enkel de groene natuurlijke variant. De rode varianten zijn kweekvormen, die niet in de natuur voorkomen.

Ik zie bepaalde pakketten op de website, die ontbreken in de publiciteit binnen mijn gemeenten.

De gemeenten zijn vrij het volledige gamma te volgen of slechts een gedeelte. Verscheidene gemeenten verkiezen beuk en haagbeuk niet te verkopen. Kijk steeds de info van je eigen gemeente na. Sommige gemeenten hebben zelfs een aanvullend aanbod.

In sommige gemeenten wordt gratis compost aangeboden. Kan dat ook in mijn gemeente ?

Het compostaanbod in sommige gemeenten zijn plaatselijke initiatieven en niet gecoördineerd door Natuurpunt.  Andere gemeenten hebben een ander extra aanbod zoals mussenpotten, nestkastjes,... Kijk via de gemeentelijke infokanalen (infoblad, website, ...) wat jou gemeente aanbiedt of bel even naar de milieudienst.

Kan er aan huis geleverd worden ? Kan er ook in volgend voorjaar besteld worden ?

Neen. Onze actie is een éénmalig aanbod (weliswaar jaarlijks herhaald). De planten dienen afgehaald op de bedelingsplaats in je gemeente op de bedelingdatum. Lijst bedelingsplaatsen en -data