Beschrijving: image001Beschrijving: image004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beja Pingnet

 

mindfulness,

Jon Kabat-Zinn, Edel Maex, opleiding bij David Dewulf

rusten in Zijn, Zijnsoriëntatie

Hans Knibbe

ademen

Jef Clement

kiezen voor innerlijke vrede en vergeving

Dr. Gerald Jampolsky

vkf-therapeute

v rij van

k inderbeelden en

f amiliepatronen     

familieopstellingen

Bert Hellinger

 

 

  waarvoor ?  wanneer ?

·     nervositeit, zenuwen

·     stress, angsten,

·     hyperventilatie,

·     weinig zelfvertrouwen,

·     weinig levensvreugde,

·     psychosomatische klachten,

·     relatieproblemen,

·     crisis-situaties, ...

Beja Pingnet

Victor Nelisstraat 16,  2900 Schoten, België

03 / 658.82.87  beja.pingnet@telenet.be

Kom rustig even kennis maken !

 

 

mindfulness

In mindfulness leer je om te gaan met de uitdagingen van het dagelijkse leven. De basis is leven met zachte, verfijnde aandacht en respect cultiveren voor wat je nu kunt en wie je nu bent, en wat zich nu aanbiedt. Daardoor word je niet (of minder) overweldigd door onplezierige gevoelens of gedachten en leer je adequaat, met waardigheid en respect, antwoorden op uitdagende situaties. Het betekent ‘open zijn voor’ en ‘ontspannen in’ de realiteit van het moment. Op deze manier cultiveren we inzicht en zachtmoedigheid. Door deze attitude zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor nieuw, fris, mysterieus en de moeite is om geleefd te worden. Meer info vind je via www.aandacht.be

in groep of individueel op afspraak

Home

 

 

 

rusten in zijn, Zijnsoriëntatie

“Rusten in Zijn” is gebaseerd op de mogelijkheid contact te maken met de inherent vrije en liefdevolle dimensie in ons. Hoe verkrampt, bang of dwangmatig we ook zijn, de oergrond van ons bewustzijn is daar vrij van. Eenvoudige werkvormen zoals meditatie, visualisatie en houdings­oefeningen brengen zowel deze inherente vrijheid als onze beperkende patronen aan het licht. Wanneer we rusten in wat is, zijn we contactvol aanwezig in het Nu. De mallemolen van streven en vermijden, die altijd naar toekomst of verleden verwijst, heeft ons niet langer in de greep. Na een 3-jarige basistraining Zijnsoriëntatie en een 3-jarige vervolgtraining aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht gebruikt Beja deze inspiratie steeds meer in haar werk. Meer info vind je via www.zijnsorientatie.nl

individueel op afspraak

Home

 

 

 

adem-therapie (ook Rebirthing)

Ademen is voelen; als je dieper gaat ademen, ga je meer voelen. Zo kan je, al ademend, contact maken met oude pijn, verdriet, spanningen of blokkades. Ademen én doorademen, voelen én doorvoelen, in een veilige niet-confronterende omgeving zorgt voor integratie, heling en genezing. Je wordt blijer, levendiger, en komt dichter bij je innerlijke kracht. Beja volgde een 3-jarige opleiding Rebirthing en Relatiewerk bij Jef Clement. Boeken over Rebirthing vind je bij Uitgeverij de Zaak.

individueel op afspraak

Home

 

 

 

kiezen voor Innerlijke Vrede en Vergeving

Leven gaat met ups en downs, voor iedereen, met zomer en winter, met stormen en met zonneschijn. En toch kan ik altijd zelf kiezen hoe ik ermee omga, zelfs in zware stormen: rustig en ontspannen óf vechtend en wrokkig. Niemand kan mijn innerlijke levenshouding bepalen, tenzij ikzelf; en daar ligt mijn kracht, mijn innerlijke zonneschijn, mijn levens­vreugde. Leven is kiezen, elke dag opnieuw, om vreugdevol te ontwaken. Beja volgde meerdere cursussen en workshops bij Dr. G. Jampolsky en medewerkers. Meer info vind je op de website van Ruimte voor Innerlijke Vrede vzw.

Home

 

 

 

vkf-therapie (ook NeoHypnoTherapie)

Vrij van kinderbeelden en familiepatronen. Dikwijls hebben we als kind een tekort aan liefde, warmte en geborgenheid ervaren. Om die scherpe pijn niet te voelen, creëren we overlevings­strategieën: vb. jezelf weg­cijferen of jezelf bewijzen. We verliezen contact met onder­liggende behoeften en er ontstaan allerlei problemen. Met respect voor onze ouders, leren we deze mechanismen doorzien, doorvoelen én doorleven. We geven liefdevol aan onszelf wat we vroeger als kind gemist hebben. Beja volgde een 4-jarige opleiding NeoHypnoTherapie bij New Man Academie.

individueel op afspraak

Home

 

 

 

familieopstellingen

Familiebanden zijn dikwijls krachtiger dan we vermoeden. Onbewust en vanuit een kinderlijke liefde dragen we iets of doen we iets voor een ander familielid; daardoor ontstaan verstrikkingen. Het opstellen van familieleden in de ruimte volgens de methode van Bert Hellinger geeft inzicht en duidelijkheid. Wanneer ieder familielid zijn rechtmatige plek inneemt, en zijn eigen lot zelf draagt, kan de liefde in de familie weer gaan stromen. Beja volgde een opleiding bij New Man Academie.

individueel op afspraak

 

Home

 

 

 

Beja Pingnet

Beja is trainer Mindfulness en psychotherapeute. Ze geeft cursus “Draag zorg voor jezelf” en “Omgaan met emoties” aan mensen met een chronische ziekte bij Ziekenzorg, CM in gans Vlaanderen. Ze is master in de natuurkunde, werkte aan een doctoraat in de biofysica en gaf les in het hoger onderwijs. Daar ontdekte ze haar liefde voor lesgeven en omgaan met groepen. Haar onder­zoekende geest richtte zich steeds meer naar mensen, relaties en gezond-zijn. In haar vrije tijd volgde ze meerdere langdurige opleidingen over persoongerichte en relationele thema's. Ze heeft jarenlange ervaring als trainer in de bedrijfswereld, het hoger onderwijs en de zorgsector.

 

Home

 

 

Sessies

Beja werkt op een zachte niet-confronterende manier. Een sessie duurt ongeveer 1 uur en kost 50,- euro. Een afgesproken sessie wordt ten laatste 2 dagen op voorhand geannuleerd, of aangerekend.

Home