Tim DC Militaria


Home
            Terechtgesteld             Gevraagd            Links            Contact

Kanaal Gent-Terneuzen
            Fotoverzameling            Militaria WO2            Militaria WO1


Laatste Update: 04/12/2009


Welkom op Tim DC's militaria site. Op deze webstek kunt u kennismaken met mijn collectie militaire documenten en objecten, voornamelijk daterend uit de Tweede Wereldoorlog.
U vindt er ook informatie over mijn boek 'Terechtgesteld', over Duitse executies in Oost- en West-Vlaanderen tijdens de bezetting.

Geboren in 1986 te Gent en opgegroeid in Rieme en Ertvelde, heb ik altijd al een grote interesse getoond voor de Tweede Wereldoorlog. Deze interesse leidde me naar de plaatsen waar de oorlogsgeschiedenis je tegemoet komt: de gebieden rond Bastogne en Arnhem, de Normandische stranden, maar ook de concentratie- en vernietigingskampen van Sachsenhausen, Theresienstadt, Dachau en Auschwitz. In 2004 begon ik met mijn studies geschiedenis aan de universiteit van Gent, en in datzelfde jaar ben ik begonnen met een eigen verzameling van historische objecten. Vier jaar later studeerde ik af op een scriptie over de geschiedenis van de executieoorden Rieme en Oostakker, waar tussen 1941 en 1944 tientallen mensen werden gefusilleerd. Rond het onderwerp van Duitse executies in het bezette Oost- en West-Vlaanderen publiceerde ik in 2009 ook het boek 'Terechtgesteld', waarover op deze website ook meer informatie te vinden is. Ondertussen werk ik als historicus en heb ik me op verzamelgebied vooral toegelegd op originele foto's en documenten mbt de meidagen van 1940 in BelgiŽ. In het bijzonder ben ik op zoek naar materiaal dat gelinkt is aan de veldslagen om het kanaal Gent-Terneuzen (21-24 mei 1940) en het Schipdonckkanaal (24-27 mei 1940). Rond deze eerste slag, relatief onbekend maar met een paar honderd gesneuvelden zowel aan Belgische als aan Duitse zijde, voer ik ook een diepgravend historisch onderzoek.


Dit is een niet-politieke site over de geschiedenis en de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog, waaronder het Derde Rijk. Mocht u zich beledigd of geschokt voelen door materiaal op deze site, kunt u altijd contact opnemen.

In deze site kruipt heel wat tijd en werk. Gelieve dan ook niets van de site, foto's of welk materiaal dan ook, te kopiŽren zonder voorafgaande toestemming van de maker.