Tim DC Militaria


Home
            Terechtgesteld             Gevraagd            Links            Contact

Kanaal Gent-Terneuzen
            Fotoverzameling            Militaria WO2            Militaria WO1


Enkele impressies uit mijn verzameling:Een Duitse infanteriesoldaat uit mei 1940. Hij draagt een M40 Feldblüse, M17 helm met camouflage, K98 geweer, Y-riem met koppelriem en munitietasjes, en gasmaskerdoekjes aan de gasmaskerriem.


Closeup. De veldcamouflage werd bevestigd met de broodzakriem. Bijzonder is bovendien het oude model van de helm, dat uit de Eerste Wereldoorlog stamt, maar nog door veel fronttroepen in mei 1940 werd gebruikt.Amerikaanse kleding: onder andere van de 6th US Armoured Division, die onder Patton Bastogne ontzette.


Divers Duits persoonlijk materiaal: onder andere een drinkfles, broodzak, Wehrpass, fotoalbum en schoonmaakset voor het k98 Gewehr.


M17 Stahlhelm. Deze helm komt oorspronkelijk uit het Oostenrijks-Hongaars leger van de Eerste Wereldoorlog, maar werd met een nieuw laagje verf doorgebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Verzameling Duitse persoonsdocumenten. Allen volgden in mei 1940 de route zoals aangegeven op de kaart, onder andere langs Antwerpen en het kanaal Gent-Terneuzen.


Display rond de Duitse en geallieerde bombardementen.
1. Duitse blindgangers
2. Teruggevonden zilveren zakhorloge
3. Plastic identificatieplaatje dat werd gedragen door een peuter tijdens bombardementen
4. Luik 1945: een V2 is ingeslagen op een cinema
5. Obusfragment
6. Een moeder en haar twee tienerdochters, omgekomen bij een geallieerd bombardement op Rieme in juli 1944
7. Overlijdensfiche van het Rode Kruis voor slachtoffers van bombardementen.Display van Belgische gesneuvelden van het kanaal Gent-Terneuzen. Allen sneuvelden op 23 mei 1940. De medailles werden postuum uitgereikt aan Jozef Roelants, sergeant van het 29ste linieregiment, gesneuveld aan de brug van Terdonk. De foto centraal is de vernietigde spoorwegbrug aan de Kühlmann fabrieken in Rieme.Mijn fotoverzameling kreeg een aparte pagina, hier vind je enkele impressies.