Loopervaringen

The Jog Shop Jog.

The Jog Shop Jog is een wedstrijd in de Engelse Brighton. 20 mijl door weiden en velden met onder andere "The North Face" en de "Big Double U". Dit is één van de zwaarste wedstrijden die ik ooit gelopen heb.

Race The Train.

Race The Train is een wedstrijd in het Welsche Snowdonia Park. De kleine oude stoomlocomotief die in de wedstrijd meerijdt moet je proberen te verslaan. Dit is de mooiste wedstrijd die ik ooit gelopen heb.

Crêtes de Spa.

Een symphatieke Jos vertelt over zijn ervaringen in de zwaarste Crêtes de Spa van zijn lange loopbaan. Deze wedstrijd wordt hartje winter in de Waalse Ardennen gelopen.

Wallonie: Waar Vlamingen thuis zijn.

De loopsport is, algemeen beschouwd, veel populairder in het Waalse landsgedeelte dan in het Vlaamse. Je hoeft er "Joggings en Marathons" maar op na te slaan en je merkt meteen dat er daar veel meer georganiseerd wordt dan bij ons.

Guldensporenmarathon

De marathon blijft een uitdaging voor elke atleet. Meermaals trokken clubgenoten naar verre streken om al te nieuwsgierige supporters te ontlopen. Maar voor de Guldensporenmarathon waren er toch enkelen gevonden om het ditmaal wat dichter bij huis te proberen.

Le Challenge du Brabant Wallon

De "Challenge du Brabant Wallon" staat voor een reeks van wedstrijden die plaats hebben in Waals Brabant. Ze worden meestal op zaterdag georganiseerd in liefelijke plaatsjes die luisteren naar namen als Loupoigne, Vieusart, Héze, Céroux, Baisy-Thy, Gastuche, Sart-Risbart, Nil-St-Vincent, enz... Wedden dat je er nog nooit geweest bent?

Over Toeren

Dat een piste slechts 400 meter lang is zorgt soms voor problemen als je een lange afstand op die piste wil lopen. De officiëlen willen wel eens een toer te veel of te weinig tellen, wat resulteert in ofwel een ontgoocheling ofwel een super toptijd.

Het hoe en waarom van dopingcontrole

Misschien hebben jullie het zelf al persoonlijk meegemaakt: bij het overschrijden van de aankomstlijn word je overvallen door een man die beweert dokter te zijn en je verzoekt om je aan te bieden voor de dopingcontrole.

De marathon van Praha

Na een speciale voorbereiding van ongeveer 16 weken op schema´s van Jeff Galloway, met enorm veel raadgevingen van hun clubgenoten, die al of niet reeds een marathon gelopen hadden vertrokken onze twee moedigen Johny van Roosbroeck en Eddy Van Parys op weg naar hun eerste marathon van Praag.

Site map

Loopervaringen

Running experiences

Copyright ©2003 Sir Hystrix - All Rights Reserved
Designed for a screen resolution of 800x600, best viewed with your eyes open
Comments, Remarks or Suggestions are welcome at SirHystrix@netscape.net

[Blue Ribbon Campaign icon]