EditoriaalEditoriaal

Lectori Salutem !

Welkom bij Acta Diurna, een site zonder pretentie, die je een beeld wil geven wat er vandaag nog leeft aan Latijn in ons taalgebied. Het is dan ook de bedoeling dat er hier regelmatig artikels en items bijkomen, zolang het maar met Latijn of de Klassieke oudheid te maken heeft. Je zal hier dan ook krantenartikels vinden, naast puzzels, tekeningetjes, kortverhalen, boekbesprekingen, enzoverder.
Er is ook totaal geen specifieke leeftijdscategorie als doelgroep, al is het wel zo dat deze site gegroeid is uit een krantenproject voor en door leerlingen. Daar ben ik mijn oudcollega Antoine Lťgat van het EmmaŁsinstituut nog eeuwig dankbaar voor. De papieren versie bleek niet langer haalbaar, maar de internetsite heeft zijn regelmatige bezoekers. Aangezien ikzelf in het onderwijs sta, schrijf ik uiteraard voor leerlingen, maar ook collega's en andere Latijnadepten zijn van harte welkom.
Verwacht echter geen wetenschappelijke hoogstandjes hier, daarvoor verwijs ik met graagte naar de desbetreffende universiteiten, waar de geŽerde professoren uitstekend werk leveren.

Ik hoop dat je hier in elk geval een gezonde interesse in Latijn kan opdoen en onderhouden, op een aangename manier. En heb je zelf een artikel, bespreking, verhaal of tekening liggen, stuur deze dan door, ik zet het met plezier op het net !

Vobis gratiam ago,

Gudrun Rombaut
gudrun@actadiurna.be


Laatste update: 07 april 2006