Wij zijn een jonge en gemotiveerde groep laatstejaarsstudenten uit wetenschappelijke universiteits- richtingen te Gent, die kunnen helpen bij het slagen voor wetenschappelijke schoolvakken.
Bijlessen nemen is hoedanook altijd een beetje een sprong in het duister. U vindt het belangrijk zo goed mogelijk te weten waaraan u begint, en dat is helemaal terecht.
Bijles voor exact-wetenschappelijke vakken is voor erg veel mensen geen overbodige luxe. Daarom is Bijles-Wiskunde.be op zoek naar enkele gemotiveerde lesgevers.
Bijles-Wiskunde-Gent.be © 2015  |  Contact

Welkom bij Bijles Wiskunde Gent,

voor al wie studeert in Gent en op zoek is naar bijles voor de vakken wiskunde, natuurkunde en statistiek! Zowel voor middelbaar als hoger onderwijs. Of het nu een richting eerste middelbaar of eerste Bachelor aan unief is, de exact-wetenschappelijke vakken vormen vaak een vervelend struikelblok. En dat zijn nou net de vakken waarin wij gespecialiseerd zijn, meer zelfs, die we graag doen! Echter, het is niet omdat wij graag met formules goochelen dat u of uw kind dat ook kan.

Wiskunde - Waarom een moeilijk vak?

Bijna de helft van de leerlingen bereikt het zesde jaar secundair in slow motion door minstens een jaar over te doen. Dit meldt het maandblad KLASSE. Hierbij is het vak wiskunde vaak de boosdoener voor vele studenten. Dit komt doordat het wiskunde niveau zeer hoog ligt in België. Zelfs zo hoog dat we tot de wereldtop behoren; enkel Japan en Finland moeten we aan ons voorbij laten gaan. Dit betekent dat zeer veel leerstof op korte termijn moet geabsorbeerd worden. De keerzijde hiervan is dat veel studenten zich de wiskundige inzichten niet zo snel eigen kunnen maken. Als hier niets aan gedaan wordt, dan stapelen de problemen zich op waardoor veel studenten schoolmoe worden, en in een latere fase doorvloeien van ASO naar TSO of BSO of zelfs volledig afhaken. Dit hoeft zo niet te verlopen.