De plaats waar fiets en B&B elkaar ontmoeten.

Bed & Breakfast

Voormalig café 'De Peer' werd na de vernieling tijdens WO I heropgebouwd in 1923 en is ondertussen volledig getransformeerd tot een woning mét gastenkamer, dit alles in de sfeer van weleer met hedendaags comfort. De nostalgische gastvrijheid en de fiets krijgen hier een speciale plaats, maar uiteraard zijn ook mensen zonder fiets van harte welkom! De authentieke, 36m² grote zolderruimte met geïntegreerde badkamer is volledig ter uwer beschikking.

Accommodatie

Er is 1 groot dubbel bed en 1 enkel bed in mezzaninestijl aanwezig, met optioneel ruimte voor een slaapkussen of kinderbed. U vindt er ook een bureau en zithoek met toepasselijke streekgebonden en fietsliteratuur… De charmante badkamer heeft een wastafel, douche, zepen, handdoeken en toilet. Ontbijt vindt plaats in de gemeenschappelijke keuken of in de gezellige stadstuin. We opteren voor een gevarieerd en gezond ontbijt met aandacht voor natuur en lekkers uit de Westhoek. Permanent vers fruit, thee en koffie beschikbaar. Gratis Wifi.

Bike Tours

Bike & Breakfast, u raadt het al, de fietsers zijn hier zeker op hun plaats. Als ervaren fietsbegeleider met passie voor natuur, cultuur en geschiedenis begeleid ik jullie met plezier bij het plannen van je route door de Ieperboog, Westhoek, Heuvelland, de Kust, Noord-Frankrijk, … Indien gewenst zelfs met persoonlijke begeleiding op de fiets. Sportieve, culinaire en recreatieve thematochten zijn mogelijk, dit alles met een streepje historie… De routes kunnen afhankelijk van het thema en de afstand gereden worden met stadsfiets, koersfiets of mountainbike.

Themaroutes

Bike & Battlefields Fiets de Ieperboog en ontdek de frontstreek (20km - 200km, ook mountainbike)
Bike & Brewery's Fiets, bezoek de hopboer, enkele brouwerijen, het nationale biermuseum en proef de beste Belgische bieren en gerechten
Bike & Folk games Fiets, speel oude volksspelen in bruine kroegen en proef de geneugten van de Westhoek
Bike & Borders Fiets, flirt met de Belgisch-Franse grens en beleef de unieke sfeer van Frans-Vlaanderen
Bike & Hills Overwin de talrijke groene heuvels van Heuvelland en Frans-Vlaanderen (koersfiets of mountainbike)
* Arrangementen aangepast naar wens van de klant, met verschillende opties: uitgetekende themaroutes, fietsverhuur, gps-verhuur, begeleiding, culinaire extra's, volksspelen...
* De prijzen zijn afhankelijk van het persoonlijk samengestelde arrangement.

Omgeving

De woning is gelegen binnen de historische vestingsmuren, aan de voet van de Sint-Pieterskerk in de levendige Sint-Pieterswijk. Door de centrale ligging bereikt u de grote markt en alle belangrijke bezienswaardigheden en musea al stappend in enkele minuten. Ieper staat bekend als kattenstad, stad van vallen en terug opstaan, een stad met negen levens... Het glorieuze middeleeuwse verleden werd vaak overschaduwd door een woelige oorlogsgeschiedenis.

Omgeving

Ieper wil zich in het heden dan ook profileren als Vredesstad om een statement te stellen tegen oorlog wereldwijd. De stad is daarnaast een ideale uitvalsbasis om rust op te zoeken in natuurdomeinen zoals de Verdronken Weide, Palingbeek, Gasthuisbossen, Nonnebossen en de charme te ontdekken van de Westhoek, Heuvelland of Noord-Frankrijk met eigen of openbaar vervoer of misschien beter, met de fiets…

Prijzen

1 persoon voor 1 nacht € 70, € -3 bij boeken van meer dan 1 nacht
2 personen voor 1 nacht € 82, € -5 bij boeken van meer dan 1 nacht
Extra persoon voor 1 nacht € 35
* De prijzen van de Bike Tours zijn afhankelijk van het persoonlijk samengestelde arrangement.
* Alle prijzen zijn per nacht en inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Pictures

                     Logo
Klik op de foto om deze te vergroten.

ReactiesContact

Wanneer u de stad binnenrijdt via de Rijselpoort bent u al vlak bij uw bestemming.
De 2e straat links en vervolgens 1e naar rechts brengt u in de Neerstraat.
Openbare parking beschikbaar (met gebruik van blauwe parkeerschijf gratis voor 3u, tussen 18u en 9u en op zondag volledig gratis), permanent gratis parking op 5 minuten stappen bij winkelzone Rijselpoort. 10 minuten stappen tot treinstation.
Indien gewenst vervoer met wagen mogelijk.
Fietsparking, fietsverhuur en herstelservice beschikbaar.


Uw verzonden gegevens worden enkel gebruikt om u van een antwoord te kunnen voorzien !!!