Op 1 juli 2022 stopt de B&B

Bed & Breakfast

Voormalig café 'De Peer' werd na de vernieling tijdens WO I heropgebouwd in 1923 en is ondertussen volledig getransformeerd tot een woning mét gastenkamer, dit alles in de sfeer van weleer met hedendaags comfort. De nostalgische gastvrijheid en de fiets krijgen hier een speciale plaats, maar uiteraard zijn ook mensen zonder fiets van harte welkom! De authentieke, 36m² grote zolderruimte met geïntegreerde badkamer is volledig ter uwer beschikking.

Accommodatie

Er is 1 dubbel bed, die ook tot 2 enkele bedden kan worden omgevormd en 1 enkel bed in mezzaninestijl aanwezig, met ruimte voor een kinderbed (hier ook verkrijgbaar).
U vindt er ook een bureau en zithoek met toepasselijke streekgebonden en fietsliteratuur… De charmante badkamer heeft een wastafel, douche, zepen, handdoeken en toilet. Alle info over Ieper, Westhoek en Frans-Vlaanderen aanwezig. Gratis Wifi.
Ontbijt vindt plaats in de gemeenschappelijke keuken met zicht op de gezellige stadstuin. We opteren voor een gevarieerd, gezond, vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch ontbijt met lekkers uit de Westhoek. Thee en koffie op de kamer beschikbaar.

Bike Tours

Bike & Breakfast, u raadt het al, de fietsers zijn hier zeker op hun plaats. Als ervaren fietsbegeleider met passie voor natuur, cultuur en geschiedenis begeleid ik jullie met plezier bij het plannen van je route door de Ieperboog, Westhoek, Heuvelland, de Kust, Noord-Frankrijk,… De diverse routes kunnen afhankelijk van het thema en de afstand gereden worden met stadsfiets, koersfiets of mountainbike. Basic mechanische problemen kunnen hier worden behandeld.
Ontdek hier onze themaroutes.

Themaroutes

Bike & Battlefields Een tocht rond de Ieperboog of de Wijtschateboog (Messines Ridge) neemt al vlug een dag in beslag. Aan de hand van het landschap en talrijke infopunten krijgt u een onvergetelijke indruk van de gevolgen van WOI voor mens en geologie. Een indrukwekkend contrast tussen de hel van toen en groene rust van nu in Flanders Fields…
Daarnaast zijn er nog uitgestippelde routes om de frontlijn tot Diksmuide en Nieuwpoort te exploreren.
Foto's 'Battlefield routes'Bike & Breweries Belg = Bier. Voor WOI telde ieder dorp in Vlaanderen minstens één brouwerij. Vandaag leeft de biertraditie verder in een 100-tal brouwerijen. De recente erkenning van de Belgische biercultuur als Unesco Werelderfgoed bewijst de grote verscheidenheid en de rijke, unieke traditie van het bier in het land. Dit stimuleert om naast de eeuwenoude recepten nog meer te experimenteren met bierstijlen, gistingswijzen, brouwtechnieken en diversiteit aan smaken en aroma's. In de Westhoek vind je enkele van 's werelds beste brouwerijen, dé Hoppestreek van het land, idyllische wijnbouwgebieden van Heuvelland en nog zoveel meer! Tijd om op onze fiets te springen en op (proef)onderzoek te gaan...
Ontdek hier onze verschillende 'Brewery' foto'sBike & Borderhills Fiets, overwin de talrijke groene heuvels van Heuvelland en Frans-Vlaanderen en proef er de authenticiteit.

* Vehuur van stadsfietsen of een unieke tandem fatbike voor een memorabel avontuur mogelijk.
Meer info? mail info@bikeandbreakfast.com

Omgeving

De woning is gelegen binnen de historische vestingsmuren, aan de voet van de Sint-Pieterskerk in de levendige Sint-Pieterswijk. Door de centrale ligging bereikt u de grote markt en alle belangrijke bezienswaardigheden en musea al stappend in enkele minuten. Ieper staat bekend als kattenstad, stad van vallen en terug opstaan, een stad met negen levens… Het glorieuze middeleeuwse verleden werd vaak overschaduwd door een woelige oorlogsgeschiedenis.

Omgeving

Ieper wil zich in het heden dan ook profileren als Vredesstad om een statement te stellen tegen oorlog wereldwijd. De stad is daarnaast een ideale uitvalsbasis om rust op te zoeken in natuurdomeinen zoals de Verdronken Weide, Palingbeek, Gasthuisbossen, Nonnebossen en de charme te ontdekken van de Westhoek, Heuvelland of Noord-Frankrijk met eigen of openbaar vervoer of misschien beter, met de fiets…

Prijzen

1 persoon € 80 per nacht, minimum 2 nachten
2 personen € 90, minimum 2 nachten
Extra persoon € 40 per nacht
Huur garage € 20 voor 2 dagen, € 25 voor 3 dagen
* Alle prijzen zijn per nacht en inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Pictures

                     Logo
Klik op de foto om deze te vergroten.

ReactiesParking

Openbare parking vlakbij beschikbaar (met gebruik van blauwe parkeerschijf gratis voor 2u tussen 9u en 18u, tussen 18u en 9u en op zon- en feestdagen volledig gratis). Permanent gratis parking bij winkelzone Rijselpoort of Stedelijke Sporthal. Beide zijn op 10 minuten stappen.
U kunt ook onze garage voor 2 dagen (€ 20) of 3 dagen (€ 30) huren die vlakbij ligt.
Fietsparking binnenshuis, fietsverhuur en herstelservice beschikbaar.

Contact

Wanneer u de stad binnenrijdt via de Rijselpoort bent u al vlak bij uw bestemming. De 2e straat links en vervolgens 1e naar rechts brengt u in de Neerstraat nummer 6. Lossen en laden van je bagage kan voor de deur zonder probleem, de Neerstraat zelf is echter geen permanente parkeerstraat. De B&B bevind zich op 10 minuten stappen van het treinstation. Indien gewenst vervoer met wagen mogelijk.

Uw verzonden gegevens worden enkel gebruikt om u van een antwoord te kunnen voorzien !!!