De Malediven
wereldkaart Het laatste paradijs op aarde ligt midden in de Indische Oceaan en luistert naar de naam `Malediven'.
De Republiek der Malediven is letterlijk een land van duizend eilanden. Zo'n 1.190 koraaleilandjes (waarvan er 200 bewoond zijn en 75 geselecteerd voor toeristen), liggen gegroepeerd in 26 atols, verspreid over een gebied van 100.000 kmē (130 km van oost naar west en 765 km van noord naar zuid). kaart van de malediven
Op de Malediven komen veel tropische bomen voor, waaronder de kokospalm, bamboe, banyan (ficus), pandanus (waarvan enkele soorten alleen op de Malediven voorkomen), breadfruit en allerlei struikgewas. In het brakke water langs de kusten vindt u mangrovegewassen. De casuaria op het strand vormen uitstekende windschermen en beschermen andere planten tegen zout zeevocht.
Aan de rand van de lagune bevindt zich het rif en daarbuiten de diepe Indische Oceaan. Deze riffen van de Malediven behoren tot de mooiste plaatsen op aarde om te snorkelen en te duiken met talloze vissen in alle kleuren van de regenboog.
wimpel
Octopus
Gewone keizersvis
Voor wat betreft de fauna gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar het maritieme leven. Ontelbare soorten, van het microscopisch kleine plankton tot de 14 meter lange witte haai, komen voor. Het lauwwarme water en de koraalriffen vormen een ideale omgeving voor tropische vissen waarvan sommige nog niet door de wetenschap beschreven zijn. Ook dolfijnen en walvissen zijn in de Maledivische wateren te vinden.
Slechts negen eilanden zijn groter dan 2 kmē.
Banyan Tree, Nord Male Atoll
zonsondergang De zon schijnt vrijwel het hele jaar door waardoor het gemiddeld zelden kouder wordt dan 29 °C en ook het zeewater heeft een zeer aangename temperatuur.
Het totale landoppervlak is echter slechts 300 kmē, de archipel bestaat immers grotendeels uit water.
Angaga
De meeste bewoonde eilanden (ą200) steken nauwelijks 3 meter boven zee uit.