Welkom op onze Zorgboerderij  !!  Welkom op onze Zorgboerderij  !!  Welkom op onze Zorgboerderij !!  Welkom op onze Zorgboerderij  !!  
 

In 1999 gestart op de boerderij in een pilootproject waarin 2 mentaal gehandicapten gedurende de week werden opgevangen en tewerkgesteld.

Ondertussen is ‘open boerderij ’t Zweerd’ geevolueerd naar een zorgboerderij waar alle personen ( in diverse probleemsituaties) terecht kunnen. Zo hebben verschillende zorgorganisaties zoals Oranjehuis Kortrijk;Huize Godtschalck Loker;Jongerenhuis Gent; C.A.W. Ieper; crisisnetwerk Ieper; Lionshulp Gent reeds contacten gelegd of reeds met succes samengewerkt. De gekwetste jongeren of volwassenen worden op de hoeve ondergebracht met of zonder overnachting met de doelstelling dat ze er tot rust kunnen komen en tijdens hun verblijf intens kunnen nadenken hoe ze hun toekomst verder zullen bewandelen.

Voorwaarde is wel dat ze in afspraak gedeeltelijk mee functioneren op het bedrijf en meehelpen bij het voederen van de dieren en bij het opknappen van de dagdagelijkse activiteiten op de boerderij.

Tevens rijpt het idee om te starten  met  Herbronningsboerderij.De moderne mens wordt meer en meer geconfronteerd met de volgende fenomenen : uitgeblust,opgebrand, de pedalen kwijt, de zin van het leven verloren,midlifecrisis,chronische gezondheidsklachten, teveel stress,……Het aantal mensen dat even moet ‘afhaken’ groeit angstwekkend. Deze mensen kunnen er eventjes uit stappen en zich gaan ‘herbronnen’ op de boerderij. Ze worden opgevangen en begeleid door het landbouwersgezin en krijgen een mooie privéruimte ter beschikking. Participeren op het bedrijf is belangrijk maar de mensen zoeken vooral een periode van rust om met zichzelf in het reine te komen.

Hebt u daaromtrent vragen : tel:0478/581488