Over ons

Bogus Bandits is een Belgische afdeling (ook chapter, tent of oase genoemd) van de Sons of the Desert, de internationale Laurel & Hardy-club, opgericht door Nico Cartenstadt in 2017.

Nico is al van kindsbeen af fan van 'de dikke en de dunne' en samen met Michael Ehret is hij co-auteur van 'Spot On! An Audiovisual Account of Laurel & Hardy's 1952 British Tour': een mooi boek inclusief bonus-CD met twee tot dusver onuitgegeven opnames! Deze uitgave is voorlopig nog verkrijgbaar bij de auteur(s). Zie ook onze pagina 'Te koop'. In 2013 maakte Nico met enkele vrienden de stomme film The Butler's Tale. Ook Jean Darling, als kind lid van Our Gang (De Boefjes), die Laurel & Hardy persoonlijk kende en ook een rolletje had in Babes in Toyland (1934), speelde erin mee.


The Butler's Tale (2013)

Natuurlijk is iedereen welkom bij de Bogus Bandits, al is het vooral de bedoeling om fans en liefhebbers in het oosten van het land (Antwerpen, Limburg, Luik en Vlaams-Brabant) te verenigen en bij de Sons te betrekken.

Als naam voor de tent werd gekozen voor de heruitgavefilmtitel Bogus Bandits uit 1948/1954. In 1933 werd de film in Amerika uitgebracht als The Devil's Brother en elders als Fra Diavolo.

Bogus = valse, onechte

Bandits = bandieten

"Als ik het over de film heb, verkies ik Fra Diavolo, maar ik kon voor onze toekomstige leden de kans niet laten liggen om zich de Belgian Bandits te mogen noemen. De Benidorm Bastards bestonden immers al," aldus de Grand Sheik.

Het lijflied van onze tent:

On yonder rock reclining,

That fierce and swarthy form behold!

Fast his hands his carbine hold,

'Tis his best friend of old.

This way his steps inclining,

His scarlet plume waves o'er his brow.

And his velvet cloak hangs low,

Playing in careless flow.

Tremble! E'en while the storm is beating,

Afar hear echo repeating:

Diavolo! Diavolo! Diavolo!


Vingerwiegel
In deze film speelt 'Stanlio' een paar spelletjes die de anderen, met name Ollio, fascineren, al slaagt niemand erin hem na te doen. Lukt het jou?
Knietje-oortje-neusje