go back

Babyboek van Jutta:

Mama en papa weten dat ik er aan kom:

Op 28 september 2005 was er de eerste positieve test, mama wist wel al vroeger dat ik er aan kwam. Op de verjaardag van mijn zus, 24 september was mama er al zeker van dat de jarige job, grote zus zou worden.

Jutta Erin, net geboren

Mijn eerste echo:

Mama ging voor het eerst naar de dokter op dinsdag 18 oktober. Er was reeds een mooi kloppend hartje te zien. Ik word verwacht op 8 juni 2006.

Mijn eerste schopje:

Ikke snelle baby zijn... mama voelt mij al heel vroeg bewegen... vanaf eind november zit er beweging in de buik. Rond Kerstmis voelt mama mij echt iedere dag! (Ze is dan pas 18 weken zwanger)

Mijn naam betekent:

De meeste mensen denken dat Jutta een vervorming is van de Hebreeuwse naam Jehudith die voorkomt in het Oude testament. De betekenis van Jehudith is vrouw van Judea. Deze naam kende een grote populariteit in de Middeleeuwen. Na de Middeleeuwen heeft de naam Jutta zich als Germaanse naam verspreid. De Germaanse naam Jutta betekent strijd. Wanneer men terug gaat naar de Oud-Noorse betekenis zou Jutta afkomstig zijn van Eutha, wat kind of nakomeling betekent. Mijn tweede naam is Erin. Erin is een Ierse naam en betekent "vrede" of het wordt ook gebruikt als naam voor Ierland zelf. Mama houdt het op de Noorse betekenis dus volgens mama betekent mijn naam: kind (nakomeling) van de Vrede. Da's toch wel een heel erg mooie betekenis he!

Bekende personen die mijn naam dragen:

Mijn naam werd gekozen door:

Mama… Eerst was er net zoals bij mijn zus een lijstje maar dat leverde deze keer helemaal niets op. Mama kende de naam Jutta al en op haar werk was er ook iemand die een dochtertje had met mijn naam. Toen ook mijn meter met deze naam op de proppen kwam stelde mama hem voor aan mijn papa en die was onmiddellijk akkoord. Mijn tweede naam is Erin. De E en R komen uit de naam van mijn peter Pierre en de I en de N uit de naam van mijn meter Linda.

Als ik een jongen was geweest:

Dan had ik vast voor ruzie gezorgd...gelukkig werd ik dus 'n meisje! Papa wou nog steeds dat een jongen Rune zou heten (net zoals bij mijn grote zus)... mama wou liever dat ik Giel (of Chiel) zou heten. Mama vond dat de naam Rune intussen te populair geworden was, al blijft ze het een heel mooie naam vinden!

Ik werd verwacht op:

8 juni 2006. Papa hoopte dat ik zou komen op 6 juni. 06-06-'06 is makkelijk om te onthouden... papa is niet zo goed met verjaardagen! Ik ben reeds een late vogel en omdat ik op 12 juni nog steeds niet aangekomen was besloot de gyn me een duwtje in de goede richting te geven. Ik ben dus geboren op 14 juni 2006.

Bekende personen die ook jarig zijn op 14 juni:

Mijn sterrenbeeld is dus:

Op en top tweeling! Wat zeggen ze in de astrologie over tweelingen? Door hun snelle en lenige verstand willen Tweelingen het antwoord op iedere vraag zo snel mogelijk weten. Helaas kunnen zij hun belangstelling voor iets vrij snel weer verliezen en zich ergens anders op richten als het antwoord te moeilijk is of te lang op zich laat wachten. Zij houden erg van reizen en het bekijken van onbekende dingen. Dingen waaraan zij gewend zijn vervelen ze snel, en dan staan zij te popelen om die dingen in te ruilen voor nieuwe. De duurzaamheid van iets kan ze niet echt schelen, zolang zij er maar door gestimuleerd worden. Tweelingen wisselen vrij snel van stemming en zullen nimmer lang bedroefd of ongelukkig zijn. Zij voelen zich al weer helemaal opgeknapt als ze iets nieuws of interessants onder handen krijgen. Verveling zou in feite wel eens een van hun grootste problemen kunnen zijn.

In de chinese horoscoop val ik onder het jaar van de hond: Geboren onder het teken van de vriendschap, maar ook de ongerustheid. Hij hecht enorme waarde aan het respect van riten en gebruiken: is zeer eerlijk en heeft een diepe zin van de moraal en inspireert zo het vertrouwen van ouderen dan hem. Hij is goed als handelaar/verkoper. Het is een intelligente vechter die snel is in zijn oordeel. Hij is koppig, maar kan toch wel luisteren. Zijn intuïtie maakt dat hij het gevaar aanvoelt maar vanwege zijn pessimisme overdrijft hij de zaak dan weer waardoor hij -dus- een ongerust type wordt. Die ongerustheid en helderheid maken dat hij niet altijd gelukkig zal zijn in de liefde ondanks zijn hartelijke karakter. Hij is ambitieus, geeft veel uit. Als hij zijn ongerustheid niet kan bedwingen, heeft hij weinig kans gelukkig te zijn in het leven. Als hij 's nachts geboren wordt blijft hij altijd een ongerust type. De vrouwen zijn heel attractief, maar veranderlijk en houden van luxe. Gelukkig ben ik niet 's nachts geboren!

naar up boven

Het weer op de dag van mijn geboorte was:

De dagen voordat ik geboren werd was er 'n hittegolf. Temperaturen van 30° en meer zijn mij te warm dus ik koos een dag waarop het iets frisser was. De wolken hielden de zonnestralen uit onze ogen. 's Avonds onweerde het!

De eerste berichtjes op mama haar gsm:

Er waren ook veel mensen die mama opbelden in 't ziekenhuis.

Mijn eerste bezoekers waren:

Mijn meter Linda, peter Pierre en zusje Noa. Later op diezelfde dag kwamen ook Oma en Peke even kijken.

Cadeautjes die ik kreeg van het bezoek:

Kleedjes, knuffels en veel centjes... mama had nog veel spullen van mijn grote zus dus we waren daar heel blij mee!

De eerste keer dat ik mijn hoofd optilde:

Dat deed ik al vanaf de eerste week... ik doe heel erg mijn best! Het is allemaal nog wat wiebelig maar het lukt toch al goed!

Mijn eerste uitstapje:

We gingen naar Hasselt. Ik was pas 3 dagen oud maar het kon niet anders. Ik wou mama haar flesjes niet dus moesten we andere flesjes gaan kopen. Mama en papa moesten ook nog snel enkele winkels in. Ik vond het niet erg en liet ze maar doen. Ik lag lekker te slapen in de draagzak tegen mama's buik aan! Rond de middag had ik er wel genoeg van en wou ik naar huis. Hoe kan je dat het best duidelijk maken??? Met een vuile pamper natuurlijk!

Ik kijk voor het eerst tv:

Ik kijk al snel mee tv met mijn zusje. Bumba, Samson en Gert, de tweenies, ik vind ze allemaal leuk! Als er maar kleur en beweging in zit!

Ik volg mama en papa met mijn oogjes:

Dat deed ik ongeveer vanaf mijn derde week. Flink he...

Ik slaap voor het eerst een nachtje door:

Ik trakteerde mama op 'n nachtje door op 12 juli. Ik ben net geen maand... geef toe, ik ben echt 'n heel flinke baby!

Ik "praat" tegen mijn mama:

Ik kan al hele conversatie's voeren sinds mijn 4e week. Met veel euh's en aaah's praten mama en ik met mekaar!

naar up boven

Jutta Erin, juni 2006

Ik schenk mama en papa mijn eerste lachje:

Ik heb een betoverend mooie glimlach en heel mijn gezichtje straalt als ik lach. Ik toon deze stralende lach vanaf mijn 5e week!

Ik krijg mijn eerste prikje:

Ja, ook dat moet een eerste keer gebeuren, al is het helemaal niet leuk. Ik kreeg mijn eerste prik op maandag 14 augustus van dokter Beulens. De dokter waar ik normaal ga is er die dag niet. Zij is zelf net bevallen!

Ik ontdek mijn handjes:

Rond mijn tweede maand ontdek ik die twee aanhangsels aan mijn buikje. Mama noemt ze armen. Helemaal aan het uiteinde zitten mijn handen. Twee kleine grijpers die ik volop aan het trainen ben. Op 17 augustus "vang" ik mama haar trui meerdere keren. Op 20 augustus lukt het me zelfs mijn tutje van de tafel te halen!

Ik ga voor het eerst zwemmen:

Op 20 augustus ga ik voor de eerste keer zwemmen. Samen met mijn mama, papa, grote zus Noa, meme en tante Els. Direct volk genoeg dus om mijn zwemkunsten te bewonderen. Mijn allereerste zwemles kreeg ik in Dilkom, het zwembad in Dilbeek.

Ik word gedoopt:

2 september was voor mij de grote dag! Ik werd gedoopt! Verslagje vind je in ons dagboek.

Mijn eerste vakantie:

Op 5 september 2006, twee en een halve maand oud, ging ik voor het eerst op vakantie. Mama, papa, Noa en ik gingen voor een weekje naar Branville. Een klein dorpje in Normandië (Frankrijk) Ik was een heel flinke baby en we hadden een erg leuke vakantie.

De eerste keer fruitpapje:

Kreeg ik op 12 september 2006. Ik ben dan net geen drie maanden maar ik vind het best lekker. Ik heb meer dan 'n half potje opgegeten. Het lepeltje vond ik wel iets raars!

Ik rol van mijn rug naar mijn buikje:

De verjaardag van mijn zus was wel een mooie gelegenheid! Op 24 september 2006 dus. Zo kreeg ik zelf ook wat aandacht en ging niet alle aandacht naar Noa.

Mijn eerste groentenpapje:

Op 15 oktober kreeg ik voor de eerste keer een groentenpapje. Het was een tuingroenten papje van olvarit. Mama had het gemengd met wat appelmoes en ik at alles in een keer op. Lekker!

Mijn eerste schaterlach:

Op 17 oktober hoorde mama voor't eerst een heel lieve schaterlach. Ik zat, samen met Noa, in bad en we hadden zoveel plezier dat ik het uitbrulde. Mama had mij nog nooit eerder zo hardop horen lachen.

naar up boven

Ik zit alleen:

Op 25 oktober 2006 kon ik voor het eerst enkele seconden helemaal alleen zitten. Het is nog moeilijk maar als ik nog veel oefen zal het vast wel beter lukken!

Mijn eerste tandje:

Ja, zelfs dat heb ik al... mama ontdekte mijn eerste tandje op 8 november 2006. Ik ben nog maar 4 en een halve maand oud. Waar mama het gevonden heeft? Onderaan links! Mijn groenten- en fruitpapjes gaan er nu nog sneller in gaan!

Ik sta met steun:

Als mama mijn handjes vast houdt kan ik mooi rechtop staan. Alles is nog wat wiebelig maar ik sta en ik vind het leuk! Ik ben 5 maanden oud! Mama vindt met een flinke meid!

Ik drink uit een bekertje:

Ik ben echt al heel flink. Sinds 16 november heb ik mijn eigen bekertje. Een gele met oranje dop. Hij is erg mooi. Nu drink ik uit mijn bekertje ipv uit mijn fles. De fles is enkel nog voor mijn papjes (die ik toch ook wel erg lekker vind!)

Ik eet échte groentenpap:

Tot nu wou ik enkel de lekkere potjes van olvarit. Vanaf dinsdag 26 december eet ik ook het home-made-stuff! Lekker!

Ik sta aan de tafel:

De tafel is hét middel bij uitstek om je recht te houden. Mama kan er ook al mijn speelgoed op leggen en dan pas wordt het leuk. Ik gooi alles op de grond en iedereen raapt het voor mij op. Ik sta recht langs de tafel vanaf 27 december. Ik kon het misschien al wel vroeger maar toen mocht ik het voor het eerst van mama. Ik word nu toch wel wat steviger op mijn beentjes!

Ik eet voor 't eerst een boterhammetje:

De eerste keer dat ik echt een half boterhammetje at was op 13 januari 2007. Ervoor mocht ik wel al 's proeven maar echt een halfje had ik tot nu toe nog niet gedaan.

Ik trek me helemaal alleen recht in mijn park:

Ja, op 26 februari lukte het me. Helemaal alleen recht in mijn park. Papa had me op mijn poep gezet en even later stond ik mooi rechtop. Mama geloofde het niet en zette me terug neer en toen deed ik het nog eens, en nog eens, en nog eens... Mama ging snel boven mijn bedje uit mekaar vijzen en zette mijn matras een halve meter lager. Ik zou het morgenvroeg maar 's in mijn bedje moeten doen!

Mijn eerste keer bij de onthaalmoeder:

Net zoals mijn zus ga ik naar Mama Kant en Papa Jie... mijn eerste keer was op 6 maart 2007. Ik was heel flink maar mijn grote zus, Noa, heeft dan ook heel goed voor me gezorgd. We hebben de hele dag samen gespeeld.

Ik kan kruipen:

Op donderdag 26 april kroop ik voor het eerst. Mama en papa waren in de keuken en daar wou ik ook zijn dus deed ik heel eventjes flink mijn best en daar ging ik!

naar up boven

Jutta Erin, ik kan stappen

Ik zet mijn eerste stapjes:

Op woensdag 9 mei zette ik voor 't eerst enkele stapjes alleen. Echt stevig staan we nog niet maar ik durf nu wel zo'n stapje of 5 te zetten. We blijven oefenen voor meer!

Ik kan echt stappen:

Na lang oefenen loop ik nu echt stevig en maak ik het hele huis onveilig. Volgens mama vanaf 10 juni... nog steeds vroeger dan mijn zus!

Ik heb mijn eerste kinderziekte:

Op donderdag 5 juli had ik een paar stipjes, op vrijdag 6 juli waren ze al met heel wat meer. Mama ging met mij naar de dokter maar eigenlijk wist ze het al hoor! Ik had de windpokken! Bij mama kant waren er al veel kindjes die ze hadden en nu heb ik ze dus ook! Gelukkig had ik niet zo heel veel stipjes en heb ik er niet echt veel last van gehad!

Mijn eerste keer in het vliegtuig:

was op 12 september 2007. We gingen op vakantie naar Mallorca. We moesten daarom zo'n 2 uur in het vliegtuig zitten. Ik had nog geen eigen stoel en zat bij mama op de schoot. Ik was heel flink en heb niet geweend of geschreeuwd!

Mijn eerste woordjes

Komen er eindelijk na lang wachten.... we waren op vakantie (halverwege september 2007) en ik besloot dat het nu toch stilletjes tijd werd. Mijn eerste woordje was "mama" en die heb ik daarmee heel gelukkig gemaakt! Ik begrijp wel al veel hoor!

Ik kan drinken aan een glas

Met een rietje kon ik het al langer... dat had mama me al geleerd voor we op vakantie gingen maar nu lukt het me ook vlot zonder rietje, gewoon aan een glas of bekertje. Ik ben 18 maanden oud.

Ik ben ingeschreven op school.

Op 20 april 2008 scrhreven mama en papa mij in op mijn schooltje. Ik ging alvast even kennis maken met mijn 2 juffen... Juf Lieve en juf Miet (nu nog de kleuterjuffen van mijn zus). Ik mag volgend jaar op 1 februari beginnen!

Ik kan springen

Ik spring op en neer, op en neer.... veel sneller dan mijn zus het kon! Ik ben nog geen 2 jaar oud!

Ik slaap in mijn groot bed.

Ja, het is zover. Op dinsdag 6 mei 2008 sliep ik voor de eerste keer in mijn grote bed. Mama had, met lichte dwang van mijn kant, beslist dat het nu echt wel nodig was. Ik kroop uit mijn babybedje uit en mama had het al op de allerlaagste stand gezet! Ik ben heel fier op mijn bed (hetzelfde als mijn grote zus heeft!) vooral omdat mama mijn donsdeken in een bumba overtrek heeft gestoken!

Ik vang 'de flosh' op het molentje!

Mijn zus grijpt altijd naar dat gekke ding, ik dus ook. Op 12 mei 'ving' ik voor 't eerst de flosh op 't molentje! Mijn zus was wel een beetje boos want zij wou dat ding vangen, dus heb ik het haar maar gegeven. Mama was wel fier, want ik ben toch nog klein he!

naar up boven

Ik maak nu ook zinnetjes:

Hiermee ben ik dan weer wat later dan mijn zus maar zo rond mijn tweede verjaardag kan ik me toch ook duidelijk maken met zinnetjes. Een zinnetje is volgens mama een rij van 3 of meer woorden. Dat lukt me nu toch ook al aardig!

Mijn eerste scheldwoorden:

Ik ben in sommige dingen sneller dan mijn grote zus. Zo ook in het gebruik van scheldwoorden! Ik noem meme en mijn zus een 'kieke', ook 'shit' wat ik dan uitspreek als 'tits' is een veel gebruikt woordje! Ik ben nog net geen 2.

Ik ga nu op het potje:

ja, jullie lezen het goed. Voor mij geen pipi en kaka in de broek meer. Vandaag was ik mijn eerste dag helemaal droog. Ik ben heel de dag proper op 't potje geweest. Alleen in de badkamer liep het nog heel even mis... ik deed mijn plasje in bad maar toch niet in de pamper. Mama is heel fier, en ik ook. Als ik mooi op 't potje ga krijg ik van mama een dikke kus en mag ik een snoepje uit de doos kiezen. Wat me 't meeste kan overtuigen?? Oh ja , voor ik 't vergeet. Dit alles gebeurde op maandag 7 juli! Ik ben dus 2 jaar en 3 weken oud!

Ik ga door het leven zonder mijn tutje:

Het waarom van deze hele zaak snap ik niet echt maar mama vindt dit blijkbaar belangrijk. Op dinsdag 12 augustus kreeg ik 's avonds mijn tutje niet meer. Ik ging wel mooi slapen en mama zegt dat ik nu een grote meid ben. Als dit mama blij maakt... waarom ook niet!

Mijn eerste idool:

Was absoluut mijn doodoo, het hondje dat ik van nonkel Koen kreeg bij mijn geboorte. Ik MOET hem hebben wanneer ik ga slapen. Zonder slaap ik niet. Ik kreeg zelfs een tweede (reserve) van meme op mijn eerste verjaardag. Met een idool bedoelt mama wel iemand van tv en dat is zeker Bumba, de gele clown. Ik ben gek van hem. Ik heb popjes, kleedjes en zelfs een dekbed van Bumba. Verder is er ook nog 'die roze'... Ik noem haar 'Mindy' maar eigenlijk is haar officiële naam: Mega Mindy.

Mijn eerste schooldag:

Ja, ik ben nu een echt groot meisje. Ik ga naar de eerste kleuterklas bij juf Miet en juf Lieve. Mijn eerste (halve) schooldag was op maandag 5 januari. Er lag 12 cm sneeuw voor de deur! Het was dus een koude eerste schooldag.

Mijn eerste nacht zonder pamper:

Ik word echt, steeds groter en flinker. De nacht van 24 op 25 januari 2009 had ik voor het eerst geen pamper in mijn bedje. Mama had haar voorzorgen genomen, matrasbeschermers opgelegd, vervanglakens voor 's nachts klaar gelegd maar het was allemaal niet nodig! Ik deed heel flink mijn best en raakte droog tot de ochtend!

Ik zing karaoke!!:

Ik zing voor het eerst karaoke... mijn eerste optreden voor het grote publiek! Het was op de barbeque (2009) van onze straat en ik zong, samen met mijn zus en vriendinnetjes uit de buurt maar liefst twee liedje. 'Heyamama' van K3 en Mega Mindy!! Iedereen gaf ons applaus, wat waren we fier!

Ik kan zwemmen:

Op zaterdag 11 september zwom ik mijn eerste diploma (25m). Ik deed dit in Riemst. Ik had er 10 lessen gezwommen, maar als ik heel eerlijk ben moet ik er ook bij zeggen dat ik 10 prive lessen had in het zwembad van Sint Truiden bij Willy Sacré. Vanaf nu volgen Noa en ik dan ook zwemles bij meester Willy.

Ik kan fietsen zonder steunwieltjes:

Ik doe alles gelijk en op 11 september fiets ik dan ook zonder wieltjes... nog even oefenen op het draaien maar ik ben toch vertrokken hoor!

naar up boven

go back