go back

Babyboek van Noa:

Noa Lone, net geboren

Mama en papa weten dat ik er aan kom:

Mama hoopte al dat ik er aan kwam dus testte ze al snel. Ik hield mama nog wat in spanning maar op 20 januari, na twee negatieve tests, weten ze dan toch dat ik er ben.

Mijn eerste echo:

Mama ging voor het eerst naar de gynecoloog op 3 februari 2004. Ze krijgt me dan ook voor het eerst te zien. Een klein stipje op het scherm. Als alles goed gaat, zal ik, volgens de dokter, mijn intrede maken rond 23 september 2004.

Mijn eerste schopjes:

Mama voelde voor 't eerst dat ik in de buik zat in de mooie maand april, zo rond haar eigen verjaardag. Redelijk laat... ik heb lang gewacht voor ik mijn eerste schopjes uitdeelde. Het kan ook aan mama gelegen hebben. Ik ben haar eerste kindje en misschien wist ze niet wat ze juist moest voelen.

Mijn naam betekent:

De Hebreeuwse naam Noa betekent 'beweging'. De naam wordt ook geschreven als Noah en Noë. Er zijn ook bronnen die menen dat Noa een verkorting is van de naam Noach. Waarschijnlijk is dit, omdat in de bijbel, Noach een belangrijkere figuur is dan Noa. Noach betekent 'rust' of 'troost'. Deze naam wordt aan jongens gegeven. Noach is bekend van het zondvloedverhaal. Veel kunstenaars hebben dit verhaal gekozen als uitganspunt van hun werk. De plafondschildering van Michelangelo in de Sixtijnse kapel in Rome is daar een voorbeeld van.

Bekende personen met dezelde naam:

Als eerste was er dus Noach, van de ark van Noach... en verder:

Verder zijn er nog heel wat bekende zoontjes die mijn naam kregen:

En in India ligt een rivier en die noemt de Noa Dihing.

Mijn naam werd gekozen door:

Mijn mama! Voor een jongen hadden ze onmiddellijk een naam maar de dokter vertelde mama dat ik een meisje zou zijn dus werd het zoeken! Mama en papa stelden een lijstje op met heel wat namen. Papa vond het belangrijk dat ik een korte naam kreeg... Eerst koos mama voor Jana, wat ze daarna veranderde in Yana... Na enige tijd vond ze het toch niet meer zo mooi dus ging ze op zoek naar een nieuwe naam. Al gauw vond ze de naam Jona, maar dat vond mijn meme weer niet zo mooi. Dus mama kon opnieuw op zoek. Op het internet vond mama dan de naam Noa. Papa vond dit ook mooi... en zo werd ik dus Noa gedoopt! Mijn meter koos mijn tweede naam: Lone. Lone is een skandinavische naam. De L en de N komen van mijn meter haar naam (Linda) en de O en de E komen van mijn peter zijn naam (Koen).

Als ik een jongen was geweest:

Dan had ik Rune geheten. Mama en papa waren het daar direct over eens. Papa keek vaak voetbal op tv en bij Club Brugge speelde toen Rune Lange. Mama vond Rune zo'n mooie naam... en papa, die kon eigenlijk niet anders dan akkoord gaan!

Ik werd verwacht op:

Op 23 september 2004. Papa wou graag dat ik de 13e september al kwam want dan is hij ook jarig en dat had wel een heel speciaal verjaardagscadeautje geweest! Ik vond het echter een beetje te vroeg dus bleef ik nog even langer bij mama. Ik wou wel komen op de 23e maar ik heb de eindspurt iets te laat ingezet (of het heeft iets te lang geduurd). Ik kwam dus ter wereld op vrijdag 24 september 2004 om 9 uur 's morgens.

Bekende personen die ook op 24 september geboren zijn:

Mijn sterrenbeeld:

Mijn sterrenbeeld is dus net geen maagd zoals mijn papa maar net een weegschaal. En dit is wat de astrologen zeggen van ons, weegschalen: "De Weegschaal is warm en gevoelig en verkeert graag in het gezelschap van mensen. Hij houdt er totaal niet van om ongeacht welke reden dan ook buiten de groep te vallen. Hij kan bogen op een vrij sterke wilskracht, en blijkt dan ook vaak degene in de groep die de dingen in gang zet. Zeer vaak vindt hij het echter moeilijk een besluit te nemen. De reden is dat hij van ieder probleem duidelijk beide kanten ziet en dat voor hem de keuze tussen deze twee mogelijkheden dus niet zo simpel kan zijn. Daardoor kan hij soms pas besluiten als het al te laat is. Wanneer twee anderen het met elkaar oneens zijn, maakt zijn begaafdheid om beide kanten van een beslissing te overzien hem tot een uitstekende vredestichter. Een aantal mensen met de Zon in Weegschaal uit een andere kant van dit teken. Zij nemen graag aan wedstrijden deel en genieten van onenigheid en confrontaties onder vier ogen met andere mensen."

Mijn chinese horoscoop zegt dan weer dat ik geboren ben in het jaar van de aap: "Geboren onder het teken van de fantasie. Zijn hele gedrag is gebaseerd op een levendig gevoel van superioriteit. Hij houdt van humor, maar zelden over zichzelf. Hij houdt van alles dat beweegt/opwindt en hij kan met plezier onenigheid zaaien. Levendig, actief en handig schept hij genoegen in discussie, strijd en concurrentie. Zeer individueel is hij toch een groot diplomaat dankzij zijn inventieve geest en bezit als hij wil een grote handigheid. Hij houdt ervan voor een Don Juan door te gaan om maar van zich te doen spreken. Hij kan veel tijd verliezen met het zich bezig houden met anderen. Hij hangt wat naar oneerlijkheid hetgeen hem ver kan brengen in de negatieve zin. Als hij dat kan corrigeren ligt er een mooie toekomst voor hem want hij is intelligent. Hij dorst naar kennis maar dat is helaas niet erg constant. Hij wordt snel verliefd, maar ook dat duurt niet lang genoeg om geluk te leren kennen. Hij kent dus moeilijke passages in zijn leven, maar komt steeds weer op zijn voeten terecht dankzij zijn grote helderheid die de dominante karaktertrek is. Het zou het beste zijn om in de zomer geboren te worden." Weeral pech want ik ben dus in de herfst geboren!

naar up boven

Het weer op de dag van mijn geboorte:

Het regende... de zondvloed zoals bij Noach en zijn ark? De zon deed erg haar best om toch een beetje te schijnen maar de dag bestond vooral uit héél veel regen!

De eerste berichtjes op mijn mama haar gsm:

Er waren ook heel veel mensen die mama even opbelden in 't ziekenhuis!

Mijn eerste bezoekers waren:

Mijn Peter Koen, meme Linda en pepe Pierre. Later die dag kwamen ook oma en peke even kijken.

Cadeautjes die ik kreeg van mijn bezoek:

Kleedjes, een verzorgingskussen, een luiertas, verzorgingsproducten, beertjes, centjes.... en heel heel veel kaartjes... je kunt het zo gek niet bedenken.

De eerste keer dat ik mijn hoofd optilde:

Dat deed ik al vanaf dag 2... "Ikke sterke baby zijn!"... en ik blijf er op oefenen! Het gaat hoe langer, hoe beter, en steeds hoger en hoger! Als ik op mijn buik lig duw ik me ook weg met mijn voeten. Dit om mijn beentjes te oefenen... Fitness is goed voor baby's!

Mijn eerste uitstapje

Ging richting Brussel. Mijn meme Linda, pepe Pierre en peter Koen wonen in Dilbeek en dat is van waar ik woon, richting Brussel. Ik was 1 week oud en was heel flink in de auto. We gaan regelmatig richting Brussel gaan hebben mijn mama en papa beloofd.... dan kan ik vaak op bezoek bij mijn meme en peter(s).

Ik kijk voor het eerst tv:

Ik keek voor het eerst tv op 31 oktober 2004. Het was een tekenfilm (Timon en Pumbaa en Donald Duck) op Ketnet.

Ik slaap heel de nacht door

Dat deed ik onmiddellijk! Ik heb maar twee nachten wakker geweest en dat waren de twee eerste nachten dat ik thuis in mijn bedje moest slapen. Het was dan ook een heel grote verandering. Van mama's buik naar buiten (het ziekenhuisbedje) en van het ziekenhuisbedje naar mijn eigen bedje. Een hele verandering voor een kleine meid. Vanaf de derde nacht sliep ik van 11u 's avonds tot 6u 's morgens. Toen ik anderhalve maand oud was sliep ik van 11u tot 8u en na het ochtendflesje, nog 's tot 11u.

Ik word gedooopt:

11 december was een drukke en belangrijke dag. Ik werd gedoopt. Het verslag vind je in mijn dagboek!

Ik eet mijn eerste fruitpapje:

Op 20 december 2004. Er zat appel, banaan en appelsien in. Ik vond het lekker. Alleen had ik niet onmiddellijk door hoe ik met een lepel eet. De gevolgen waren zichtbaar!

naar up boven

Ik ga voor de eerste keer zwemmen:

Mama had er lang op gewacht... ik moest van de dokter 3 maanden oud zijn voor mijn eerste duik in 't zwembad. Op 26 december 2004 was het dan toch zo ver! Ik ging zwemmen met mijn mama, papa, broers, zus en neefjes. Veel volk om voor mij te supporteren. Het was in Center parcs Erperheide.... leuk klimaatje voor 'n eerste duik he!

Ik eet mijn eerste groentenpapje:

Op 18 januari 2005. Worteltjes en aardappel en mama had er ook een stukje appel ingedaan. 't Was wel lekker, al vond ik het eerst maar raar. Ik dacht dat ik fruitpap kreeg en trok een heel gekke snoet, want dit was absoluut geen fruitpap!

Ik zit alleen:

Op 20 januari 2005. Ik kan helemaal alleen zitten. Ik was al enige tijd aan het oefenen maar het lukte me nog niet zo goed... Nu wel! Eerst kon ik het enkel op mijn luierkussen maar nu zit ik ook in mijn box. Mama zet mij op mijn poep en ik blijf zitten... Knap he! Alleen vertrouwt mama mij nog niet echt... 't valt te verstaan... Ik zit een hele tijd mooi recht en als ik het beu ben laat ik mij gewoon naar achter vallen. Ik vind dat leuk maar mama zegt dat dat gevaarlijk is.

Mijn papa erkent mij:

Mijn papa kon mij bij de geboorte niet onmiddellijk erkennen. Tot nu ging ik door het leven als een Roelandt maar vanaf 12 februari 2005 noem ik officieel Noa Lone Swennen! Tof he.

Noa Swennen, 2005

Ik rol gericht:

Op 15 februari 2005. Ik rol om zo een speelgoedje te pakken aan de andere kant van mijn speelmat.

Ik sta met steun:

17 februari 2005. Als mama mij aan de zetel zet hou ik me vast en blijf ik staan. Ik kan me nog niet zelf optrekken. Het is ook nog wel 'n beetje wiebelig... daarom is mama er altijd dicht bij... Ik word een hele grote meid!

Ik drink uit een beker:

Op 23 februari drink ik voor het eerst uit een beker... weg met die papfles, mijn fruitsap drink ik vanaf nu altijd in een bekertje! Ik word al een hele grote meid!

Mijn eerste vakantie:

Het was een lang weekend (4 dagen) en we gingen naar Nederland (Zeewolde). Daar verbleven we 4 dagen in het vakantiedomein Center Parcs. Ik was 6 maanden. We vertrokken op 1 april (en dat was geen aprilvis) en bleven daar tot 4 april.

Mijn eerste keer bij de onthaalmoeder:

Mijn eerste echte keer bij de onthaalmoeder was op maandag 11 april 2005. Mama ging dan opnieuw aan't werk. Ik ga naar Mama kant en Papa Jie. Ik was 'n flinke baby al vond ik het niet zo leuk toen mama vertrok!

Mijn eerste tandje is een feit!

Op 18 april vond mijn mama het scherpe puntje rechts op de onderste rij. Ik heb nu mijn eerste tandje!

naar up boven

Mijn eerste boterhammeke:

heb ik gegeten op donderdag 5 mei. Het was een boterhammeke met confituur. Ik vond het eerst maar raar maar nu vind ik het lekker!

Ik trek mij recht in mijn park:

Goed he... ik deed dit voor 't eerst op vrijdag 10 juni. Ik blijf natuurlijk oefenen. Op dinsdag 14 juni stond ik mama 's morgens op te wachten in mijn bedje. Mooi rechtgetrokken. In 't bed lukt het dus ook he. Ik sta nu ook graag aan de salontafel of aan de zetel en probeer me zo verder te bewegen.

Ik ga van liggen naar zitten:

Ik bewees dat ik dit kon op dinsdag 12 juli. Ik lag bij mama op bed. Ze keek even niet en plots zat ik recht! Hihihi!

Ik sta enkele seconden alleen:

op zaterdag 16 juli. Gelukkig was mama in de buurt! Ik zal toch nog even moeten oefenen voor ik het volledig onder de knie heb!

Ik zet mijn allereerste stapjes (alleen):

op donderdag 4 augustus 2005. Het was geheel onbewust en buiten mijn medewerking om. Mama had mij gefopt en zonder dat ik het door had zette ik 5 stapjes! Ze waren misschien niet bewust maar 't waren absoluut mijn eerste stapjes!

Ik kruip!

Beetje de verkeerde volgorde. Ik leerde eerst lopen en pas daarna kruipen maar op 30 augustus 2005 heb ik eindelijk door wat ze allemaal bedoelden met 'leren kruipen!'

Ik kan nu goed stappen:

op 23 september 2005, één dagje voor mijn eerste verjaardag, was ik echt goed vertrokken. Ik stap nu echt helemaal alleen en het blijft nu niet meer bij 5 stapjes. Ik ben nu een echt mobiele peuter!

Mijn eerste woordjes!

Mama, papa en kaka waren zeker de eerste woordjes. Ik kan ook heel goed diertjes nadoen: Een paard, een schaap, een hond... iemand verzoekjes???

Eerste keer in het ziekenhuis:

Een minder leuk feit, maar het was ook de eerste keer. Ik moest in het ziekenhuis blijven van 17 januari 2006 tot 19 januari 2006. Ik werd opgenomen met het rota-virus. Helemaal niet leuk!

Mijn favoriete tv-programma:

Ik ben intussen anderhalf jaar oud en mijn favoriete tv-programma is op dit moment absoluut Bumba! Wat ben ik helemaal holderdebolder van die kleine clown en zijn vriendjes. Mama kocht ze voor me op dvd en die kan ik tot 3x na mekaar bekijken.

naar up boven

Noa en zusje Jutta

Ik word grote zus

Ik word voor het eerst grote zus op 14 juni 2006. Mijn kleine zusje noemt Jutta en ik ben heel erg fier op haar. Toen ze net geboren was, wou ik haar altijd pakken. Ze mocht van mama ook dadelijk op mijn schootje!"

Ik drink helemaal alleen in een glas:

Na het alleen eten, wat ik nu toch al geruime tijd kan, kan ik ook helemaal alleen drinken uit een glas. Voor mij dus geen flesjes, teutjes etc meer. Ik ben 21 maanden.

Ik slaap voor 't eerst in een groot bed:

Op 23 juli slaap ik voor de eerste keer in het grote bed. De eerste nacht was ik er uitgevallen maar dat heb ik helemaal niet gevoeld. Ik sliep zelfs verder op de grond. Mama heeft me terug in het bed gelegd. Daarna kwam er een rand aan mijn bed en sindsdien gaat het prima. 's Morgens kom ik alleen uit mijn bedje en ga ik in mama's kamer kijken. Als daar niemand is ga ik gewoon naar beneden.

Ik zeg vlot korte zinnetjes:

Ik doe al enkele maanden heel hard mijn best maar rond mijn 22e maand worden mijn zinnetjes ook verstaanbaar. Ik maak zinnetjes tot +/-4 woorden. Flink he. Ook moeilijke woorden zoals deugeniet kan ik zeggen. Ik begrijp bijna alles wat mensen tegen me zeggen en ik kan ook gepast antwoorden. Als ik iets echt niet weet noem ik het gewoon "da".
Ik ken veel mensen bij naam. Mijn meme noemt Dinda (Linda), mijn pepe noemt Pie (Pierre) en peke noemt Peke Lu. Mijn dooppeter noemt Koen. Ook de namen van mijn onhaalmoeder/vader ken ik, ze noemen tataka (Christiane) en papajie (Jean-Marie). Mijn neefje Gillian noem ik "Illia" en mijn beste vriendjes noemen Tommy, Tita (Sita), Maaj (Maik), Meemi (Noëmi) en Mimen (Imen). Mensen die ik niet ken noem ik Meneej, madam en titin (kindje).

Ik draag overdag geen luier meer:

Ja, ik word echt heel erg groot. Vanaf 25 september 2006 draag ik overdag geen luier meer. Ik doe het erg goed en zeg zelf tegen mama of papa wanneer ik naar de W.C. moet. Ik heb zelden een ongelukje.

Ik kan fietsen:

Echt fietsen! Met mijn driewielertje... vrolijk trappend rijd ik heel ons huis rond. Ik mag van mama soms ook 's met mijn fietsje naar de onthaalmoeder rijden. Binnenkort (na de winter) komen ze ons terras maken en kan ik ook vanachter in de tuin fietsen... Joepie... (ik kan fietsen sinds mijn 2e verjaardag!)

Mijn eerste keer naar de bioscoop:

Op 13 januari ging ik voor het eerst, samen met mama en papa naar de "cinema"! We gingen samen naar "Plop in de stad" in de Kinepolis te Brussel. Het was de voorstelling van 15u30. Ik kreeg van mama een flesje water (ik wou absoluut geen cola) en een zakje kinder bonbons. In het begin vond ik het allemaal nogal overweldigend maar eens de film begon vond ik het zo leuk! Ik bleef heel de film geboeid kijkend, op mama haar schoot zitten. Ik klapte in mijn handjes, danste en zong mee met Plop.

Mijn eerste scheldwoord:

Niet echt iets om fier op te zijn maar mijn eerste scheldwoord gebruikte ik op 4 februari 2007. Ik was aan het spelen samen met Julie. Julie zei dat ik moest opruimen en mama hoorde me zeggen: "Julie is ne kiekekop"... mama moest er eigenlijk hard om lachen. Amper twee weken later zei ik tegen meme, die mijn boterhammetje opraapte en daarbij mopperde omdat ik het, voor de zoveelste keer had laten vallen: "Meme is ne ambetanterik!"

Mijn eerste idolen:

K3 en Plop: Ik ben nu 2 jaar en 4 maanden en zing de liedjes van Plop en K3 mee. Wanneer we weg gaan met de auto vraag ik papa elke keer om mijn cd'tje op te zetten.

Mijn eerste nacht zonder pamper:

Het was de nacht van 4 op 5 maart 2007. Mama besloot van het eens te proberen en kijk, het lukte! Mama was verschrikkelijk trots op haar kleine meid. Ik ben nu 2 jaar en 5 maanden oud!

naar up boven

Ik kan springen:

Ik spring, spring, spring!!! Met de twee voeten samen van de grond. Ik toonde dit de eerste keer aan mama en papa op vrijdag 6 april 2007! Ik was al lang aan het oefenen maar het lukte me maar niet. Nu dus wel. Wat ben ik fier!

Ik ga voor 't eerst naar school!:

Op 16 april 2007. Ik was heel flink en heb niet geweend! Ik werd gebracht door mama, papa en mijn zusje Jutta. Zij kwamen mij 's middags weer halen ook!

Mijn eerste keer naar de kapper:

Ook op 16 april 2007, maar dan in de namiddag... de kapper knipte mijn haar wat in model. Mama ging met mij mee. Ik was heel flink. Ik zat mooi stil en heb niet geweend!

Noa Swennen, zwemmen

Mijn eerste keer naar een sportclub:

Vanaf mei 2007 ga ik zwemmen bij Meester Rohnny en Juf Vanessa. Ik doe het heel graag. Ik start in het groepje watergewenning. Ik ga één keer per week, één uurtje zwemmen op zondag. Mama en papa kijken, samen met mijn zusje Jutta, vanuit de cafetaria of ik het goed doe!

Mijn eerste nacht zonder tutje:

Ik heb het gedaan... mama heeft er wel wat voor moeten doen. Een verhaaltje + de belofte aan een prinsessenbed konden me overtuigen. Mijn eerste nacht zonder tut was de nacht van 1 op 2 augustus 2007. Ik word echt een grote meid!

Mijn eerste keer in het vliegtuig:

Ik keek er al weken naar uit en had het al zeker honderd keer verteld maar nu was het eindelijk zo ver... ik mocht in het vliegtuig. Op 12 september 2007 vertrokken we richting Mallorca. Een vliegreis van zo'n twee uurtjes. Ik zat tussen mama en meme op mijn eigen stoel. Jutta moest op mama's schoot zitten. We waren alletwee heel flink!

Ik kreeg oorringen:

op woensdag 3 oktober. Ik wou ze al langer en zei dit ook tegen mama en papa. Ik vond die van mama 'zoooo mooi'. Op woensdag 3 oktober gaf mama dan toe en ging ik, samen met mama en meme, achter mijn oorringen. Mama koos, in samenspraak met meme en mij voor een gouden ringetje. 't Waren natuurlijk weeral de duurste, maar liefst 85 euro! Toen de eerste erin ging deed het wel een beetje pijn en moest ik wat wenen maar de mevrouw mocht toch, zonder problemen, de tweede schieten. Toen ik mezelf in de spiegel zag was mijn verdriet direct over. Ik ben net een echte prinses.

Mijn eerste schoolfeest:

Was op zondag 2 december. Het ging door in het parochiezaaltje in Hoepertingen. Ik speelde een dolfijntje. Mama was heel erg fier op mij! Na mijn dansje tuurde ik in de zaal... ik wou mama vinden. Peke riep op mij en toen zag ik hen. Ik heb toen heel hard gezwaaid maar moest wel met de juf mee...

De eerste keer schaatsen:

op woensdag 26 december ging ik, samen met mijn mama, voor 't eerst schaatsen. Mama zei dat ik het heel goed deed. Ik durfde zelfs helemaal alleen! Ik had wel nog kinderschaatsen met 2 messen onder.

De eerste nieuwjaarsbrief:

Op 1 januari (natuurlijk) 2008 heb ik voor het eerst mijn Nieuwjaarsbrief 'gelezen'. Ik kende het versje goed vanbuiten maar op het moment supreme was ik een beetje verlegen en daardoor kwam alles er niet precies uit zoals het moest. Toch waren ze allemaal laaiend enthousiast...

naar up boven

Noa Swennen, vlindertje

Ik vang 'de flosh' op het molentje

Ja, ik heb het eindelijk door! Als je dat gekke ding vangt, dan mag je nog 'n keer! Leuk he! Ik vang ze dus vanaf nu. (1 mei 2008) Heeft dat effe geduurd eer ik dit door had!

Ik fiets zonder steunwieltjes:

Na 3 daagjes heel hard (toch alle dagen een half uurtje :)) oefenen kan ik het! Op 23 augustus fiets ik zonder steunwieltjes. Ik ben net nog geen 4 jaar!

Mijn eerste kinderfeestje:

Op 20 september vierde ik voor 't eerst mijn verjaardag met de kindjes van mijn klasje! Het ging door in de Activ binnenspeeltuin in Tongeren. We werden verwacht om 11 u voor een drie-uur-durende speelpartij! Wat genoot ik van de aandacht en de cadeautjes! 's Middags kregen we frietjes en hamburger. Ik moest wel even wenen toen de kindjes weer naar huis gingen!

Ik kan zwemmen!:

zwemdiploma Noa kan zwemmen! Ik zwom mijn eerste brevetje op zaterdag 14 maart 2009. Het was in de voormiddag. Ik deed dit samen met mijn zwemjuf, Juffrouw Arlette, in het zwembad Neptunus in Riemst! Ik had heel wat supporters want meme en pepe kwamen ook al vroeg naar Limburg om mij in actie te zien. Ik was super fier en heb dat weekend aan iedereen mijn eerste zwemdiploma laten zien!

Ik zing karaoke!!:

Ik zing voor het eerst karaoke... mijn eerste optreden voor het grote publiek! Het was op de barbeque (2009) van onze straat en ik zong, samen met mijn zus en vriendinnetjes uit de buurt maar liefst twee liedje. 'Heyamama' van K3 en Mega Mindy!! Iedereen gaf ons applaus, wat waren we fier!

naar up boven

go back