Welcome to our website

Je speelt een instrument
(ook viool, cello of contrabas)

Je zoekt een toffe vereniging

Je bent op dinsdagavond nog vrij

Je hebt bijna geen of heel veel ervaring

logo

Welkom op de webstek van onze vereniging 

Sinds kort is onze bezetting in een Symphonic Band veranderd . Ons orkest is inmiddels al een aantal strijkers rijk, maar er kunnen er nog bij! Alle violen, celli en contrabassen zijn van harte welkom. Enerzijds wil onze vereniging de klassieke bezetting van een harmonie wat doorbreken. Anderzijds kunnen strijkers, die zich minder thuis voelen in een klassiek orkest, hier wel hun plezier vinden.  Er liggen nog prachtige werken in onze bibliotheek die we graag met strijkers zouden uitvoeren. En waarom zou je met een symfonische bezetting geen harmoniewerken kunnen spelen?

 Alle muzikanten, jong of al wat ervaren, mogen zich kosteloos aansluiten. We houden zeker rekening met onze schoolgaande jeugd. Een repetitie bijwonen van 19.30u-21u (normaal tot 21.30u) is mogelijk. Ouders die graag tijdens de repetitie willen blijven, kunnen zonder problemen (in stilte) de repetitie volgen.  Drankjes zijn aan de toog te verkrijgen.

 Iedere dinsdagavond staat de mooie, uitgeruste parochiezaal 't Centrum van Heide-Kalmthout ter beschikking van onze vereniging. Een ruime zaal, een eigen opslagruimte voor ons slagwerk, een bibliotheek en een toog waar je tijdens de pauze of na de repetitie iets kan drinken.

 Ieder jaar brengen we op ons jaarconcert een sprankelende mix van pop, rock, film of orkestwerken. En hier en daar mag een vleugje klassiek niet ontbreken. Ook dit jaar zetten we ons beste beentje voor en gaven een spetterend jaarconcert in samenwerking met Clariphone, de samenspelklas klarinet van Muzarto, op zondag 11 mei in zaal O*Ka Centrum in Kalmthout. Dit was tevens ons eerste jaarconcert met onze dirigent Jos Körver. De hoogtepunten van deze samenwerking waren het gezamenlijke werk ‚Evening Moods’ en het solowerk ‚De Vlucht van de Hommel’ uitgevoerd op baritonsax.

 Wil je graag meespelen? Dan ben je uiteraard welkom op onze repetities die plaats vinden op

dinsdagavond van 19.30u tot 21.30u
Parochiezaal 't Centrum
Heidestatieplein 8
2920 Heide-Kalmthout

(schuin over het station van Heide-Kalmthout)

 Ben je al overtuigd? Fantastisch! Klik dan hier.