Bouwkamp Tanzania

Bouwkamp © Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Home.

het project.

deelnemers.

onze partners.

de Kiladeda-farm.

contact.

Inleiding

Bij de organisatie van een bouwkamp naar Tanzania hadden we enkele doelen vooropgesteld die we zeker wilden bereiken.

Ten eerste wilden we samen met de leerlingen toeleven naar een project in Afrika en aan de hand van allerhande acties geld inzamelen voor een gemeenschappelijk, duidelijk doel. We eisten volledige inzet van de leerlingen zodat de reis voor alle leerlingen financieel haalbaar zou zijn.

Daarnaast wilden we onze stielkennis ten dienst stellen van een plaatselijke NGO of goed doel. Daarbij zochten we een NGO waarvan we de zekerheid kregen dat ons project ook na ons verblijf in goede banen zou geleid worden en eens afgewerkt het ook onderhouden zou worden.

Als laatste vereisten we ook dat ons project een sociaal karakter had. Door interactie tussen onze leerlingen en de plaatselijke bevolking zou dit al een deel ingevuld worden. Bij de zoektocht naar een project zochten we dus een project die geleid zou worden door een plaatselijke aannemer waarbij wij zouden aansluiten.

Bij ons eerste  bouwkamp is het zeer goed gelukt deze doelen te bereiken. Bij de organisatie van een nieuw kamp vonden wij het alweer zeer belangrijk deze doelen voorop te stellen.

Oude gewoontes, nieuwe ideeën

 

Een oude weduwe, haar dochter Kesia (40) die epilepsie heeft, haar zoon (35) en zijn vrouw en hun vier kinderen en twee kinderen van uitgebreide familie wonen op een vrij kleine verbinding in een Masai dorp in de buurt van Arusha. Op de compound zijn er drie kleine, oude lemen hutten, één waarin de weduwe slaapt met twee kinderen en een baby koe, één waarin Kesia slaapt en die wordt gebruikt als een winkel. Het lemen huis heeft drie kamers, waarvan twee kamers gebruikt worden als opslag en een kamer als woon- / slaapkamer van het echtpaar en hun kinderen.

 

 

 

Dit project omvat de bouw van een nieuw huis voor de weduwe en Kesia en de uitbreiding van het huis van de zoon. Daarnaast zal het project veel aandacht geven aan de herbestemming van de bestaande structuren. Veel Masai op dit gebied zijn afhankelijk van hun gewassen van waar hun jaarlijkse voedselvoorziening van maïs en bonen vandaan komen. Voor de opslag van al dat voedsel die ze nodig hebben gebruiken ze een plaats in hun huis, zodat het eten niet worden aangetast of opgegeten door insecten en dieren. Opslag is een prioriteit, meer dan hun woonsituatie. Door de bestaande ruimtes een herbestemming te geven wordt niet aan de traditie van de Masai geraakt.

 

 

 

 

De ruimte in de bestaande woning herdefiniëren, renoveren en eventueel uitbreiden
Nieuwe ruimte voor oma en haar dochter (2 slaapkamers)
Buitenruimte ontwerpen (mensen leven vooral buiten, deze ruimte = woonkamer)
Bestaande ruimten indien mogelijk renoveren en herdefiniëren
Meubels ontwerpen en maken naargelang de behoeften van de familie

Wat gaan wij effectief doen...