Bouwkamp Tanzania

Bouwkamp © Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Home.

het project.

deelnemers.

onze partners.

de Kiladeda-farm.

contact.

1. Wat is de Kiladeda Farm?

De Kiladeda Farm is een boerderij voor Amani Children’s Hme die dienst zal doen als agrarisch opleidingscentrum. De kinderen van Amani zullen daar leren hoe ze bepaalde gewassen moeten telen en hoe ze dieren moeten onderhouden. Een zeer belangrijk aspect in de opvoeding van kinderen aangezien de bevolking in Tanzania hoofdzakelijk zelfvoorzienend is wat betreft voeding. Bovendien zorgt de boerderij voor een meer gevarieerde gezonde voeding voor de kinderen van het Amani Children’s Home.

De ‘Freunde von Amani’ (Duitsland) en ‘Friends of Amani’ Florida steunen de oprichting van de Farm voor Amani Children's Home. Samen zamelen ze geld in om de materialen voor de gebouwen aan te kopen en planten en dieren aan te kopen voor de boerderij.

De boerderij zal uitgerust zijn met een klaslokaal, een schuur met koeien en geiten en een kippenhok. Op de velden zullen maïs, tomaten, kool, uien, komkommers, paprika’s, spinazie, aubergine, watermeloen, mango’s, sinaasappels, avocado’s, bananen en papaja’s groeien. Een zeer gevarieerde beplanting wat zal zorgen voor een voedzame maaltijden in Amani.

Door het aanstellen van een extra leerkracht en een bewaker zal de boerderij vakkundig onderhouden worden.

 

    Het bijna twee hectare groot perceel grond ligt op ongeveer 1,5k van Amani Children’s Home. Wegens gebrek aan fondsen werd tot nu toe alleen maar maïs geteeld op de grond. Doordat het stuk grond grenst aan de Kiladeda rivier is de grond zeer voedzaam en gemakkelijk te voorzien van het nodige water.

2. Waarom is de boerderij zo belangrijk?

De kinderen die in Amani Children’s Home wonen hebben een verleden als straatkind en zijn daardoor meestal nogal praktisch aangelegd. Voor verschillenden is het moeilijk om theoretisch onderwijs te volgen. Sommigen van hen hebben te lang op straat geleefd waardoor ze het moeilijk hebben om de nodige rust en orde te bewaren tijdens de lessen. Daarentegen kunnen ze zich perfect vinden in een opleiding waarbij ze hun fysieke kracht kunnen gebruiken. Daarnaast is naar schatting 80% van de kinderen van Amani afkomstig van landelijke gebieden waar de landbouw en veeteelt de basis van het leven zijn.

De bouw van een echte boerderij met diverse gewassen en vee heeft verschillende positieve effecten op het leven van kinderen. Door te werken op de boerderij leren ze hoe om te gaan met voedsel en hoe ze het hoogste rendement uit een stuk land kunnen halen. Later kunnen ze deze kennis doorgeven aan hun families.

Bovendien verhoogt de boerderij de interesse en nieuwsgierigheid van kinderen voor een praktische activiteit waarbij ze zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Ze leren om verantwoordelijkheid te nemen en zien bij de oogst hun eigen succes.

 

Ondertussen werd de farm volledig afgewerkt, en hebben de kinderen van Amani elke woensdagmiddag en zaterdag les op de Kiladeda-farm. Het werken op de farm vinden de kinderen fantastisch. We kijken ernaar uit mee te kunnen helpen op de farm, en de vruchten te plukken (letterlijk en figuurlijk) van ons harde werk.

3. Waar is de boerderij?