Bouwkamp Tanzania

Bouwkamp © Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

Home.

het project.

deelnemers.

onze partners.

de Kiladeda-farm.

contact.

Amani Children’s Home

 

Amani werd opgericht in 2001. Sinds dan vangt het opvangtehuis straatkinderen op en probeert ze waar mogelijk de kinderen te herenigen met hun familie.

Het zorgt voor onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en familiale ondersteuning voor straatkinderen uit de regio Arusha - Moshi.

Op dit moment wonen er 70 kinderen in het centrum en worden 350 kinderen binnen hun familie begeleid.

 

De organisatie functioneert dankzij giften uit zowel Tanzania als het buitenland.

 

Tijdens ons eerste bouwkamp in Tanzania hielpen wij mee de Kiladeda-farm te bouwen, een boerderij waar de kinderen van Amani om groenten en fruit te telen en dieren te verzorgen. Ook nu staan weer verschillende activiteiten samen op het programma.

 

Meer info op www.amanikids.org

VTI Brugge is één van de grootste nijverheidsscholen van Vlaanderen. Zo’n 1400 leerlingen volgen er een brede waaier aan technische opleidingen.

 

Het behoort tot het opvoedingsproject van de school dat leerlingen worden aangezet om te leren verder kijken dan hun neus lang is. Niet alleen getuigenissen zijn hierbij belangrijk, maar ook daadwerkelijke inzet horen daarbij.

 

Meer info op www.vtibrugge.be

C-re-aid wil een plek creëren waar mensen binnen handbereik een betaalbare en duurzame bouwcultuur kunnen implementeren. De betrokkenheid van lokale actoren, het gebruik van duurzame lokale materialen, zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk middelen, zijn essentieel om de projecten een duurzaam karakter te geven.

                 Een woonplaats is de fundering van een mens met vele consequenties. Iedereen heeft een woning nodig, maar deze woning hoeft niet duur te zijn om een gezonde, duurzame en ecologische woning te zijn. Mogelijkheden zijn oneindig en deze wil C-re-aid aan de Tanzaniaanse bevolking, architecten en de hele wereld voorstellen.

www.c-re-aid.org