Welkom op de site van
Home.
wie zijn wij.
partners.
eerste editie.
tweede editie.
sponsors.
Contact.
Home.
wie zijn wij.
partners.
eerste editie.
tweede editie.
sponsors.
Contact.

VTI Brugge is één van de grootste nijverheidsscholen van Vlaanderen. Zo’n 1400 leerlingen volgen er een brede waaier aan technische opleidingen.

 

Het behoort tot het opvoedingsproject van de school dat leerlingen worden aangezet om te leren verder kijken dan hun neus lang is. Niet alleen getuigenissen zijn hierbij belangrijk, maar ook daadwerkelijke inzet horen daarbij.

 

Meer info op www.vtibrugge.be

 

Kukua Pamoja vzw

Kukua pamoja is het swahili voor Samen groeien. Aan de hand van samenwerkingen met mensen van een andere cultuur in een ander land groeien onze leerlingen in het multicultureel samenzijn. Tevens helpen ze ter plaatse mee met de plaatselijke bevolking om te groeien naar een betere toekomst.

 

C-re-aid wil een plek creëren waar mensen binnen handbereik een betaalbare en duurzame bouwcultuur kunnen implementeren. De betrokkenheid van lokale actoren, het gebruik van duurzame lokale materialen, zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk middelen, zijn essentieel om de projecten een duurzaam karakter te geven.

 

Een woonplaats is de fundering van een mens met vele consequenties. Iedereen heeft een woning nodig, maar deze woning hoeft niet duur te zijn om een gezonde, duurzame en ecologische woning te zijn. Mogelijkheden zijn oneindig en deze wil C-re-aid aan de Tanzaniaanse bevolking, architecten en de hele wereld voorstellen.

 

www.c-re-aid.org

 

 

Amani Children’s Home werd opgericht in 2001. Sinds dan vangt het opvangtehuis straatkinderen op en probeert ze waar mogelijk de kinderen te herenigen met hun familie.

 

Het zorgt voor onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en familiale ondersteuning voor straatkinderen uit de regio Arusha - Moshi.

 

Op dit moment wonen er 80 kinderen in het centrum en worden 350 kinderen binnen hun familie begeleid.

 

De organisatie functioneert dankzij giften uit zowel Tanzania als het buitenland.

 

Tijdens ons eerste bouwkamp in Tanzania hielpen wij mee de Kiladeda-farm te bouwen, een boerderij waar de kinderen van Amani leren om groenten en fruit te telen en dieren te verzorgen.

 

www.amanikids.org

 

 

Onze partners