Een woordje uitleg :
 


EPC = Energie Prestatie Certificaat:

In uitvoering van de omzetting van de Europese Richtlijn betreffende energieprestaties van gebouwen is het energieprestatiecertificaat bij verkoop en verhuur van woongebouwen verplicht geworden.
Bij de verkoop van woongebouwen is het energieprestatiecertificaat sinds 01 november 2008 verplicht. Voor woningen en appartementen die worden verhuurd, is de verplichting vanaf 01 januari 2009 van kracht.

Vanaf 01/01/2012 is er ook de verplichting om reeds bij de eerste publicatie, bv in de krant of op internet, van de verkoop of verhuur van de woning of appartement het EPC kengetal te vermelden.

Het energieprestatiecertificaat bij verkoop en verhuur van woongebouwen wil potentiële kopers en huurders informeren over de energetische kwaliteit van de woning, het appartement, ....
Het kengetal wordt weergeven op een kleurenbalk (van groen naar rood). Naast dit kengetal staan ook nog energiebesparende adviezen op het certificaat vermeld. Ze bieden de koper, verhuurder of huurder informatie over mogelijkse energiebesparende maatregelen
.

Dit EnergiePrestatieCertificaat blijft 10 jaar geldig.

Als energiedeskundigen van het type A, B en C zijn wij geregistreerd en erkend door het Vlaamse Energieagentschap. Wij kunnen als onafhankelijke deskundigen en adviseurs correcte audits uitvoeren of certificaten opstellen.

Voor een vrijblijvende offerte, contacteer ons.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gildestraat 17
2500 Lier
Tel. 03/480 82 77