Belgische Boxer Agility 2019

HS De Roedel Helchteren 14-04-2019

Home


RBCB/KBBC
Belgische boxeragility
De eerste wedstrijd van het boxeragility seizoen zit er op.
Voor de wedstrijd klas was het een nek aan nek race tussen Henk Simon (Nl) met Duke en Christophe Blossier met  Jungo (F). Na 2 snelle rondjes van Christophe met Jungo op het 1ste en het 2de agility parcours, op de voet gevolgd door Henk met Duke,  leek de winst voor Christophe al in zicht.
In de Jumping was Christophe wel de snelste maar door dat ene gevallen latje werd hij slechts 5de op de jumping en dat koste net iets teveel punten voor de winst en verhuist voor het 3de jaar op rij naar de 2de plaats.
Henk met Duke haalden hiermee hun voordeel en waren met 3 2de plaatsen niet alleen het meest regelmatige team van de dag maar wonnen zowel het dagklassement als de titel "RBCB/KBBC Winner Belgische Boxeragility 2019"
Audrey Derkx met Apollo, winnaar van het Open nederlands kampioenschap boxer agility, werd verdienstelijk 3de.


Henk Simon met Duke

Bij de Happy Dogs waren al de teams aan elkaar gewaagd. Voor het dagklassement kwam het er op aan geen dis te lopen, voor de beker van de RBCB/KBBC kwam het er dan weer op aan geen fouten te lopen en zoveel mogelijk punten bij mekaar sprokkelen.
Voor het dagklassement zaten de eerste 3 mekaar zo dicht op de hielen dat de 2de regel (VP1+VP2) voor de klassering moest gebruikt worden. Hier was het Anita De Deugd met Bella die het haalde voor Christophe Blossier met Gepsy en Aart Nijmeijer met Amber.
Voor de Beker van de van de RBCB/KBBC, waar enkel de beste parcours punten krijgen, viel Anita met Bella uit de boot en ging de winst naar Aart Nijmeijer met Amber voor Patricia Grevelink met Tess en John Jekel met Utah.

Aart met Amber
 
Anita met Bella

Bij de starters viel vooral nieuwkomer Fabienne Delanoyer (B) met Omer op. Fabienne had telkens wat moeite om Omer onder controle te krijgen aan de start maar eens vertrokken liet Omer zien dat hij wel wat in zijn marge had,  goed voor 2x winst op de Agility parcours. Op de Jumping was de verleiding naast de plein toch wel te groot en verliet Omer even het terrein met een Dis tot gevolg. Desondanks die ene dis toch wel voldoende om zowel dagklassement als  Beker van de van de RBCB/KBBC te winnen.
Alex Engel met Gaby, die beiden voor de eerste maal op een wedstrijd parcours stonden haalden een mooie 2de plaats gevolgd door thuisspeler Thomas Fonteyn met Oscar.

Fabienne met Omer

 Datum:
14 april 2019

  Locatie:
Hondenschool De Roedel vzw
Sonnisstraat 141 ( GPS Sonnisstraat 156 )
3530 Houthalen – Helchteren
Belgium