Marcel De Backer overleden 11/11/1927 - 15/12/2020

Diep bedroefd melden wij u het plotse overlijden van Marcel De Backer op 15 december 2020 op de leeftijd van 93 jaar. Na een beroerte met grote hersenschade is hij 's anderendaags overleden in het ziekenhuis van Wilrijk.
Marcel, geboren op 11 november 1927, verbleef zijn hele leven in Wilrijk en had een gezin met twee kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Hij stichtte er als actief lid de LRV ruiterafdeling.
Zijn job in het nabijgelegen Agfa-Gevaert bood hem alle vrijheid om actief het trekpaard-gebeuren te volgen. Hij was de allround man in de Belgische trekpaardenwereld. Steeds in de weer met vlechtwol en raffia alvorens de paarden met ongeëvenaarde kunde voor te stellen in de piste. Echter in elke discipline bleek hij een meester-kenner: paarden toiletteren en presenteren, hoefkappen, voerman, jurylid... Vooral het vak 'trotteur' beheerste hij als geen ander. Zijn knowhow en tomeloze energie werd zowel in Wallonië als Vlaanderen zeer gewaardeerd. Nog in de laatste twee decennia had hij op 150 verschillende plaatsen gejureerd. Tijdens zijn lange carrière ging er geen prijskamp door zonder zijn aanwezigheid en dit tot de laatste nationale van dit voorjaar.
Zijn leven was rijk gevuld met 75 jaar trekpaardgeschiedenis en we konden allemaal genieten van zijn ontelbare anekdotes in het Antwerps dialect.
Wij zullen Marcel gedenken als een immer opgewekte man die voor iedereen een joviaal opgestoken hand of kwinkslag in petto had.
De uitvaart heeft plaatsgevonden op 22 december in beperkte familiekring. Wij bieden zijn kinderen en naaste familie ons oprecht medeleven aan. Hierbij vindt u het overlijdensbericht.

Marcel De Backer 2017   Marcel De Backer 2017
Marcel De Backer kort voor zijn negentigste verjaardag in november 2017.
Zo zullen wij hem voor altijd blijven herinneren.

Marcel De Backer 1996   Marcel De Backer 1950
Marcel met Baron van Terbekenhof in 1996 en met Véday de Goegnies in 1950 !

•   Indien u graag nog eens de volledige historiek doorneemt van de fokkerij en hengstenhouderij De Backer, met een overzicht van de
    zeven kampioenen, kan dat met de volgende link:
    Special De Backer en Terbekenhof, verschenen in maart 2018 in het ledentijdschrift van de K.M. Het Belgisch Trekpaard  ©  !

•   Vous pouvez lire l'histoire de la famille De Backer et l'écurie Terbekenhof avec le lien suivant:
    Special De Backer et Terbekenhof, un article détaillé à ce sujet, publié en mars 2018 dans le magazine de la S.R. Le Cheval de trait
    Belge  © - bilingue

Lot van 9 in 1998
Lot De Backer Nationale 1998


Deze website is een onafhankelijke informatiebron van en voor fokkers van het Brabants trekpaard, in het bijzonder van de provincie Vlaams-Brabant. Realisatie Lutgarde De Greeff. U kan me contacteren via e-mail  
De webmaster kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze website. Alle nieuws en bijdragen van derden worden aangeboden ter informatie, maar verbinden op geen enkele wijze de eigenaar en maker van deze website. Het auteursrecht van de artikels en de foto's op deze website hoort toe aan de auteur ervan en mogen nooit zonder diens toestemming overgenomen worden.