imageshow

Deze oude foto's uit het archief van wijlen Antoine Hallet
geven een kleine impressie uit een ver of recent verleden.


IN DE BRES VOOR HET BRABANTS TREKPAARD
ZATERDAG 11 februari 2017 • PROVINCIEHUIS LEUVEN

Het Brabants trekpaard is de trots van Vlaams-Brabant. Als eigenaar, menner, fokker, gepassioneerde... koestert u dit prachtig en krachtig stukje levend erfgoed dag in dag uit.
Samen met u wil de provincie Vlaams-Brabant zich inzetten om dit rijke immaterieel cultureel erfgoed levend te houden en door te geven aan volgende generaties. Daarom streven we ook naar een erkenning van de trekpaardencultuur op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.
Na een eerste infomoment in februari 2016 ging het project van start en heeft al heel wat resultaten opgeleverd. Het Centrum Agrarische Geschiedenis en de provincie Vlaams-Brabant geven hierover graag een woordje uitleg en zijn vooral benieuwd naar jullie mening. Een erkenningsaanvraag voor de Inventaris Vlaanderen is altijd op initiatief van de mensen zelf. Jullie input, reacties en aanvullingen hierop zijn broodnodig.
De provincie en CAG nodigen je daarom graag uit op dit algemeen infomoment. Klik voor uitnodiging en inschrijving
 

Deze website is een onafhankelijke informatiebron van en voor fokkers van het Brabants trekpaard, in het bijzonder van de provincie Vlaams-Brabant. Realisatie Lutgarde De Greeff. U kan me contacteren via e-mail  
De webmaster kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze website. Alle nieuws en bijdragen van derden worden aangeboden ter informatie, maar verbinden op geen enkele wijze de eigenaar en maker van deze website. Het auteursrecht van de artikels en de foto's op deze website hoort toe aan de auteur ervan en mogen nooit zonder diens toestemming overgenomen worden.