Aardbeientaartjes: 2taartjes van Ø16 cm

IngrediŽnten:

  1. 150g banketbakkersroom
  2. 300g brokkeldeeg
  3. abrikozengelei
  4. 500g verse Belgische aardbeien

Bereiding:

De brokkeldeeg gelijkmatig uitrollen tot een dikte van zo'n 3mm. De twee vormen invetten met
boter. De vormen bekleedden met de brokkeldeeg. Goed aandrukken aan de vorm en het teveel
van deeg van de randen snijden. Met een vork gaatjes in het deeg prikken (luchtbellen). Afbakken
in een voorverwarmde oven op zo'n 200įC voor zo'n 20 minuten. De bodem laten afkoelen en dan
inwrijven met abrikozengelei. Nu vul je de vormen gelijk met de top met banketbakkersroom.
De aardbeien spoelen en van hun steeltjes ontdoen. De aardbeien snij je in tweeŽn en leg je boven op
de crŤme, mooi verspreid. De taartjes mooi afdekken met de verwarmde gelei. Op deze taartjes kun
je eventueel wat toefjes slagroom op spuiten.