Banketbakkersroom:

Ingrediënten:

  1. 1l melk
  2. 250g suiker
  3. 3 eieren
  4. 100g crèmepoeder of maïzena
  5. 100cl opgeklopte slagroom met wat suiker

Bereiding:
De melk verwarmen in een kookpot met de helft van de suiker. Intussen breek je de eieren in
een pot en voeg er de andere helft van de suiker erbij goed opkloppen. Dan voeg je de crèmepoeder
of de maïzena daarbij. Goed onderspatelen en dan verder opkloppen. Als de melk kookt
een beetje van die melk in de pot met de eieren. Goed roeren en dan de eieren in de kokende
melk voegen. Niet vergeten intussen goed te roeren in de melk. Zodra dat die brij begint te
koken, uw vuur uitdoen en de banketbakkersroom uit de kookpot overgieten in de pot van de eieren.
Laten afkoelen. Daar meng je de opgeklopte slagroom bij en je hebt nu de overbekende
banketbakkersroom.