Bladerdeeg:

IngrediŽnten:

  1. 100cl water
  2. 100g boter
  3. 10g zout
  4. 130g boter voor het toeren
  5. 270g bloem

Bereiding:
Het water, zout, boter en de bloem in een kuip gieten. Deze ingrediŽnten goed mengen met een
keukenrobot of met de hand. Dit alles goed laten kneden tot een stevige deeg. Dit deeg mag je uitrollen
tot je een mooie rechthoek verkrijg. Het middenstuk van dit deeg bedek je 1/3 ervan met de
boter en je vouwt dit toe. Eerst met de rechterkant en dan de linkerkant. Zodanig dat de boter
alleen op het onderste gedeelte ligt. Je draait het deeg om en rolt dit terug uit in een mooie
rechthoek. Nu vouw je dit deeg in vieren. Deze bewerking voer je nog eenmaal uit. Nu kun je dit
in de koelkast bewaren gedraaid in plastiekfolie of direct. Als je dit deeg gebruikt moet je het
wel nog ťťnmaal in vieren vouwen. Nu alleen nog uitrollen en bewerken.