Brusselse wafel: voor 4 personen

IngrediŽnten:

  1. 2 eieren
  2. 0,25l melk
  3. 250g bloem
  4. 20g suiker
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 100 g boter
  7. 0,25l water
  8. 20g gist
  9. een snuifje zout

Bereiding:
In een kannetje giet je het resterende water en de gist. We nemen nu een hoge pot en we gieten
daarin de melk, de dooiers, de bloem en de helft van het water. Deze mengeling klop je in een
keukenrobot tot je een gladde deeg verkrijg. Giet daarin nu het opgeloste deeg en de gesmolten
boter. De afzonderlijk gehouden eiwitten klop je nu op met het snuifje zout. Als de eiwitten
stevig opgeklopt zijn meng je dit met het vloeibare deeg. Dit deeg laat je nu goed rijzen en
je bakt dit dan af in een warm wafelijzer tot de wafel mooi bruin is. Strooi daar dan wat poeder-
suiker of wat opgeklopte slagroom op de wafel. Dien dit op een bord en geniet van deze heerlijke
wafels.
Een tip: deze wafels moeten warm verorberd worden, ze zijn niet lekker als ze koud zijn.
Je kan ze wel nog eventjes opwarmen in een oven de dag nadien.