Chocolademousse in punten

IngrediŽnten:

  1. 6 eieren
  2. 125g suiker
  3. 250g fondant chocolade
  4. 5 blaadjes gelatine
  5. 600g slagroom
  6. 1 biscuit
  7. 1 ronde meringue
  8. 1 potje confituur (bvb van frambozen, abrikozen, aardbeien)

Bereiding:

Chocolademousse:
De Slagroom opkloppen en de chocolade laten smelten in een pot. De pot plaats je in de afwasbak.
Die gevuld is met warm water zodat de chocolade begint te smelten. De temperatuur mag niet hoger
zijn dan lippentemperatuur (zie ganache). Je mengt er een zakje gelatinepoeder onder. Nu kap
je de slagroom in de pot met de gesmolten chocolade. Die pot moet je wel al uit het warme water
halen. De slagroom met de chocolade ondermengen. Dit mag je dan verder verwerken in onderstaande
bereiding.

Afwerking:
Men legt eerst een bodem van meringue (de grootte van de biscuit). Daarop een dun laagje
confituur. Men snijdt de biscuit in 3 delen en je legt de bovenste kant van de biscuit op de
confituur. Daarop een laagje chocolademousse van ±3cm. hierop nog een stukje biscuit.
Nu gaat je de taart rondom met een mes of een palletmes(=mes voor een pannenkoek om te draaien)
geheel gelijk strijken. De taart een half uurtje in de koelkast leggen.over de taart giet je ganache
en je strijk de boven- en zijkanten gelijk met een palletmes. Hierop kun je een paar rondjes
slagroom spuiten met een slagroomzak.