Confituurtaartjes: 2 Confituurtaarten ø16 cm

IngrediŽnten:

  1. 300g abrikozenconfituur
  2. 350g bladerdeeg
  3. 1 ei

Bereiding:

Confituurtaartjes:
Je neemt een stuk bladerdeeg en rol het uit. Indien mogelijk gebruik overschot of wel mag je ook
brokkeldeeg gebruiken. Dit rol je uit met een deegrol tot op een dikte van 2mm. Snij hieruit 2
rondjes en dit met een diameter van 16 cm. De 2 ronde degen leg je op een ingevette bakplaat.
Het deeg druk je aan met je handen en je prikt dan in overvloed gaatjes in het bladerdeeg.
Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in het deeg vormen. Nu neem je het overschot van het uitgesneden
deeg. Dit rol je terug uit en deze maal op een dikte van 1.5mm. Zorg er wel voor dat het minstens
16cm lang. Uit dit deeg snij je nu reepjes van 4mm breed. Met een opgeklopt ei strijk je nu de
randen in. Langs de zijkanten leg je een reepje deeg zodat je een mooie rand verkrijgt. Je mag natuurlijk
meerdere reepjes nemen voor rond te komen. Neem nu de abrikozenconfituur en giet dit nu op het deeg
verdeel dit mooi over de 2 degen. Zorg er wel voor dat de confituur niet hoger dan de rand komt.
Neem nu de restanten van het in reepjes gesneden deeg en leg deze kruiselings op de taarten. Zorg er
wel voor dat je de reepjes aandrukt aan de zijkantjes van de ronde. Zodat deze niet loskomen van het
deeg. Strijk nu de bovenkant in met het opgeklopt ei. Bakt dit nu af in een voorverwarmde oven op
220įC. Dit gedurende zo'n 25tal minuten. Uit de oven halen en laten afkoelen op een grilde.
bestuif de taartjes met wat bloemsuiker en dien op.
Smakelijk