Croissants:deeg voor een 12tal croissants.

IngrediŽnten:

  1. 100cl water(koud)
  2. 10g boter(mals, niet gesmolten)
  3. 10g gist
  4. 5g zout
  5. 120g boter voor het toeren
  6. 200g bloem

Bereiding:
In een kom doet u de gist en het water en je mengt die twee onder elkaar. De bloem mag je er nu
intussen al aan toevoegen en verder ondermengen. Hiervoor gebruik je best uw keukenrobot. Als
het deeg al wat begint te vermengen voeg je er het zout, de suiker, de boter en de eieren erbij.
Dit laat je dan verder kneden tot een niet te taaie deeg ±5min. Het mag zeker geen beton
zijn, het deeg mag nog wat aan de handen plakken. Het deeg in de koelkast plaatsen. Dit voor
een half uurtje het deeg uitrollen en 2/3 van het deeg met de boter bekleden. Het deeg in drieŽn
vouwen. Zorg er wel voor dat je eerst het niet met boter bedekte deel invouwt. Dit mag je nog
tweemaal uitvoeren. Nu mag je dit deeg uitrollen en dit op zo'n 3 mm. Je neemt een stevig mes
en snijd er een reep uit met een breedte van zo'n 10 cm. Hierop dan driehoekjes uithalen met
een lengte van 10cm. Hierop neem je dan 2 zijkanten vast en rol dit op. De twee zijkanten dan
naar elkaar brengen en op een beboterde plaat leggen. De croissants laten rijzen, hierop mag je
een handdoek leggen. Eens de croissants voldoende gerezen zijn. Mag je deze bestrijken met een
opgeklopt ei en afbakken in een voorverwarmde oven op zo'n 200įC. De baktijd mag je rekenen op
zo'n 20talminuten