Flans: 2 taarten van Ø16 cm, hoogte van 2½cm

IngrediŽnten:

  1. 200g banketbakkersroom
  2. 300g brokkeldeeg
  3. 650cl melk
  4. 100g bloem
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 150g suiker
  7. 100g eiwit
  8. 100g eierdooiers

Bereiding:

De taartvorm invetten. Intussen rol je de brokkeldeeg uit en dit op een dikte van 2 tot 3mm.
De taartvorm bekleden met het deeg en goed aandrukken. Dit mag je dan in de koelkast plaatse.
De suiker vanille en de eierdooiers in een kom gieten en opkloppen tot de massa wit begint te
verkleuren. De banketbakkersroom erbij voegen en verder opkloppen totdat alles goed gemengd
is. De bloem onderroeren met een houten lepel. Intussen klop je de eiwitten op tot sneeuw en
onderroer je dan ook met de lepel (zeker niet meer met de keukenrobot). De koude melk als laatste
onderroeren. De vormen uit de koelkast halen en vullen met het mengsel tot er geen drup meer bij
kunt. Dit plaats je dan in een voorverwarmde oven op 190įC. De baktijd is zo'n 30 minuten. Je
kunt met een breinaald controleren of de flans voldoende afgebakken is. Als er geen deeg meer aan
de naald plakt zijn ze voldoende gebakken. Nu ontvormen en op een rooster verder laten afkoelen.
Je mag de flans een tijdje op zijn kop laten staan, dit voor het patroon erin te drukken. Dit kun
je dan verder afwerken met opgeklopte slagroom en daarop wat chocoladeschilfers of bresillienne.
Smakelijk!