Ganache:

IngrediŽnten:

  1. 40g suiker
  2. 1dl room
  3. 30g boter
  4. 90g fondantchocolade

Bereiding:
De suiker en de room in een kookpot aan de kook brengen. Eens aan de kook, de pot van het vuur
nemen en de in brokken gekapte chocolade aan toevoegen. Een paar maal maar in de pot roeren.
Wanneer de chocolade gesmolten is, de in stukjes gesneden boter aan toevoegen en ze er eveneens zeer
voorzichtig doormengen. En dat is het. Deze ganache dient voor over taarten te gieten. Dit doet
je door de ganache dan lichtjes op te warmen en over de taart te gieten. De temperatuur hiervan
mag nooit overdreven heet zijn. Hoe je dit kan voelen? Door met een houten lepel eens in de vloeistof
te steken en dit dan aan uw lippen brengen, neen niet voor te proeven maar voor de temperatuur
te voelen. De temperatuur van deze ganache moet ongeveer gelijk zijn als uw lichaamstemperatuur
of er juist iets boven. Nooit of te nooit mag je voelen met je lippen "oei dit is warm!" Als dit
zo is moet de ganache weer lichtjes afkoelen en weer opwarmen tot dit de temperatuur van je lippen
heeft of ietsje meer. Deze meting word veel gebruikt omdat het snel en redelijk betrouwbaar is.
Zo lang je natuurlijk geen 40į koorts hebt.