Kaaskroketten:voor 4 kaaskroketjes

IngrediŽnten:

  1. 100 g boter
  2. 150 g bloem
  3. 0.5 liter kokende melk
  4. 200 g gemalen kaas (parmezaans)
  5. 4 eieren
  6. 1 doosje paneermeel
  7. peper
  8. zout
  9. muskaatnoot

Bereiding:

Je laat de boter smelten in een kookpot, daar voeg je de bloem bij. Met een houten lepel begin je
er stevig in te roeren. Langzaam maar vloeiend giet je er de kokende melk bij, maar tussentijds wel
verder roeren. Als de dikke roux ver begint te koken kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Nu mag je
er de eierdooiers (het eiwit apart houden in een kommetje) ondermengen en opwarmen totdat je de eerste
luchtbellen ziet. Het vuur uitdoen en er de kaas ondermengen.
Nu heb je de keuze:

    1. Je giet het warme deeg op een bebloemde bakplaat met een dikte van 1.5cm.
      Zodra dat de massa afgekoeld is snij je het in blokjes van 4 bij 4cm of
    2. Je laat het deeg afkoelen en pers het door een kroketmachine. Dit snij je dan
      bij een lengte van 4cm en legt die kroketjes op een plaat.

Nu is het best dat je een 3tal borden gebruikt. Omdat je dit deeg eerst door de bloem moet
draaien dan door het eiwit en daarna door het paneermeel. Daar zijn dan je kaaskroketten.
Dit kun je nu afbakken in frituurvet van 180įC of je kunt het diepvriezen voor later.