Luikse wafel: voor 11 stuks

IngrediŽnten:

  1. 1 eieren
  2. 50cl melk
  3. 200g bloem
  4. 20g suiker
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 140 g boter
  7. 150g parelsuiker (korrels van 0.5cm)
  8. 15g droge gist of 30g verse gist
  9. 5g zout

Bereiding:
In een kom giet je de melk en de gist samen. Je laat dit wat oplossen en dan voeg je er de
bloem bij. Laat nu de keukenrobot dit maar alles mengen. Intussen giet je er het ei, het zout,
de gesmolten boter en het zakje vanillesuiker erbij. Men laat dit alles goed mengen tot een niet
al te vaste deeg. Zodra dit alles goed gemengd is, voeg je er de parelsuiker bij en laat je dit kort
mengen. Je maakt van dit deeg bolletjes van 50g en plaats dit op een bebloemde bakplaat of op
het werkblad van de keuken. De deegbolletjes laat je nu rijzen, dek deze wel af met een keukendoek.
Als de bolletjes voldoende gerezen zijn. (Ze moeten zich verdubbeld hebben van volume) Warm je
nu het wafelijzer op. Leg dan voorzichtig de bolletjes op het wafelijzer en doe het wafelijzer
dicht. Dit laat je nu goed afbakken tot ze een mooie donkerbruine kleur krijgen. De wafel van
het wafelijzer halen en dit warm of koud oppeuzelen. Als je er de volgende bolletjes er wil opleggen,
eerst eens met een borsteltje gedrenkt in olie over het wafelijzer wrijven.


Let wel op!! Gesmolten suiker kan zeer gevaarlijke brandwonden veroorzaken.