Mattentaarten:1 mattentaart Ø16 cm

Ingrediënten:

  1. 1 doos volle melk
  2. 250cl karnemelk
  3. 100g suiker
  4. 3 eieren
  5. 1 eetlepel amandelextract
  6. 250g brokkeldeeg

Bereiding:
Doe in een kookpot de melk en laat dit koken eens dit gebeurd is. Voeg je in één tel de karnemelk
toe. Eens dat je ziet dat er brokjes komen bovendrijven haal je de melk direct van het vuur. Doe
nu in een hoge kom een keukenhanddoek en giet daarin de vloeistof. Neem nu de uiteinden van de handdoek
en trek dit nu naar boven. Laat nu de inhoud die in de keukenhanddoek zit goed uitlekken. Giet
de melk weg en de brokken (genaamd matten) die in de handdoek lagen doe je nu in de kookpot Laat
dit nu 12 uren rusten. Giet nu in de kookpot de suiker, de eierdooiers, de apart gehouden eiwitten
klop je nu stijf en giet dit ook in de kom. Voeg daarbij nog het eetlepeltje amandelextract toe.
Meng dit alles nu goed door elkaar, zodat je een homogene massa bekomt. Rol de brokkeldeeg uit en
dit op een dikte van zo'n 2,5mm. Beboter de taartvorm en dek deze nu af met de brokkeldeeg. Druk de
deeg aan de taartvorm en druk de restanten van het deeg van de rand van de taartvorm af. Prik er
nu wat gaatjes in. De inhoud van de kookpot giet je nu in de taartvorm. De restanten van het brokkeldeeg
rol je nog een keer uit. Rol dit nu over de taart en duw de overschot van de rand af. Duw nu
met je duimen goed langs de rand. Zodat de deeg in de oven niet loskomt. Geef nu een snee met een
mes aan de bovenkant. Plaats nu de mattentaart in een voorverwarmde oven en dit gedurende een 30tal
min. Op een temperatuur van 160°C, ontvormen en op een grilde plaatsen.
smakelijk!